Все буде Україна!

Угода між EDF і Андоррою може призвести до додаткового розвитку гідроенергетики

Угода між EDF і Андоррою може призвести до додаткового розвитку гідроенергетики

09-02-2023
Електроенергетична компанія Франції (Électricité de France, EDF) та уряд Андорри мають намір разом працювати над реконструкцією та підтримкою гідроенергетичних проєктів, а також переглянути плани розвитку додаткової гідроелектростанції в Оспіталет-пре-л'Андоррі в рамках нещодавно розширеної угоди про співпрацю.

Як повідомляє World Energy, днями міністерка навколишнього середовища, сільського господарства та сталого розвитку Князівства Андорра Сільвія Кальве та головний виконавчий директор EDF Люк Ремонт підписали угоду про співпрацю для енергетичного переходу Князівства.

Партнерство забезпечує основу для співпраці між EDF Group і Князівством Андорра в боротьбі зі зміною клімату, заміні викопного палива на енергію з низьким вмістом вуглецю і, таким чином, декарбонізації економіки регіону. Це дає змогу EDF Group і FEDA (Forces Electriques d'Andorra) продовжувати працювати над досягненням стратегічних цілей, які включають перевірку  гідроелектростанції в Оспіталет-пре-л'Андоррі, а також реконструкцію та капремонт гідроелектростанцій.

В рамках співробітництва передбачається підписання довгострокового контракту на закупівлю електроенергії, розвиток когенерації та теплових мереж, розвиток місцевого виробництва відновлюваної енергії, розгортання програми інтелектуального обліку та розробка стратегії енергоефективності.

«Ми пишаємося тим, що підписали нову довгострокову угоду про партнерство і, таким чином, підтримали Князівство Андорра в його енергетичному переході», – прокоментував Люк Ремонт, головний виконавчий директор EDF. «Наші партнери можуть покластися на досвід EDF в усіх його формах для вирішення викликів цього переходу до низьковуглецевого майбутнього».

Сільвія Кальво, міністерка навколишнього середовища, сільського господарства та сталого розвитку Князівства Андорра додала: «Ми хотіли б подякувати EDF за підтримку, яка тепер стала ще більш важливою в умовах поточної енергетичної кризи. Ми переконані у  міцності наших відносини з EDF, у тому числі щодо обмежень у постачанні електроенергії. Таким чином, багаторічна угода про імпорт електроенергії з Франції, підписана FEDA та EDF у 2019 році, була для нас цінною цього року. Нова угода, підписана сьогодні, дозволить досліджувати нові шляхи співпраці, спрямовані також на стабілізацію майбутньої вартості енергії».

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Usinenouvelle

Поділитися: