Все буде Україна!

Укргідроенерго презентує свою історію успіху, потенціал та проекти розвитку на Конференції з відновлення України в Римі

Укргідроенерго презентує свою історію успіху, потенціал та проекти розвитку на Конференції з відновлення України в Римі

26-04-2023
Голова Наглядової ради ПрАТ "Укргідроенерго" Валентин Гвоздій взяв участь у Двосторонній конференції з питань відновлення України, що відбулася сьогодні в Римі.

Під час конференції Валентин Гвоздій презентував потенціал Укргідроенерго та основні стратегічні проекти компанії під час панелей B2B та B2G на енергетичну тематику, зокрема, відновлювану енергетику, для міжнародних фінансових організацій та представників італійського уряду. Пан Гвоздій представив поточні проекти розвитку, серед яких будівництво третьої черги Дністровської ГАЕС та будівництво нової Канівської ГАЕС, які можуть збільшити частку компанії в Об'єднаній енергетичній системі України.

Він також розповів про збитки, завдані Росією, підкресливши, що відновлення енергетичної інфраструктури має відбутися дуже швидко до початку наступного опалювального сезону.

Окрім участі у панельній дискусії, д-р Гвоздій також взяв участь у зустрічах з представниками італійського уряду, міжнародних фінансових організацій та бізнесу. Захід, присвячений відновленню України в Італії, пройшов на високому рівні, з виступом президента Зеленського, який виступив з відеозверненням. Прем'єр-міністри обох країн надіслали сильні сигнали бізнесу та фінансовим установам про перспективи співпраці. Захід відвідали представники ділових кіл, торговельних асоціацій та провідних міжнародних фінансових установ.

Конференція надала можливість почути безпосередньо від української влади про потреби, необхідні для відновлення країни. Це дозволило італійському уряду, організаціям та компаніям сформулювати конкретні пропозиції щодо реагування на короткострокові та середньострокові потреби Києва. Італія рішуче і послідовно підтримує Україну. Програма конференції включала паралельні сесії, присвячені інфраструктурі та транспорту, енергетиці (включаючи відновлювані джерела енергії та мережі) та захисту навколишнього середовища, агропромисловості, охороні здоров'я, цифровим технологіям та послугам. Особлива увага була приділена космосу, авіоніці та металургійній промисловості.

Під час конференції також обговорювалася роль міжнародних фінансових інституцій. Різні спікери, включаючи віце-міністра закордонних справ та міжнародного співробітництва Едмондо Чіріеллі, віце-президента ЄІБ Джельсоміну Вігліотті та віце-президента Світового банку в Європі та Центральній Азії Антонеллу Бассані, говорили про роль міжнародних фінансових інституцій у відновленні України. З інституційними зауваженнями також виступили Віце-президент Ради Міністрів, Міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Антоніо Таяні та Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

 

Поділитися: