Все буде Україна!

Укргідроенерго робить все для відновлення інфраструктури в найкоротші терміни

Укргідроенерго робить все для відновлення інфраструктури в найкоротші терміни

21-04-2023
«Через обстріли росіян Укргідроенерго втратило понад 2000 МВт потужностей. Ми оцінили прямі збитки компанії, в т.ч.  через окупацію Каховської ГЕС, приблизно в 1 млрд дол.  Компанія була і залишається на енергетичному фронті, відіграючи важливу роль у забезпеченні надійності енергосистеми.  Зараз ми шукаємо нових партнерів для нестандартних рішень для відновленої критичної інфраструктури з додатковою безпекою», –  зазначила Наталія Микольська, членкиня наглядової ради Укргідроенерго під час Ukrainian Energy Transition Forum.

 

Після атак в Укргідроенерго  вже відновили 500 МВт потужностей. Для другої черги компанія повинна відновити ще 1500 МВт, втрачених потужностей. Звичайно, все буде зроблено з урахуванням максимального захисту обладнання. А для подальшого розвитку гідроенергетики впроваджуватимуть новітні рішення для відновлення втрачених потужностей та збільшення частки компанії в Об’єднаній енергосистемі.

Варто підкреслити, що не зважаючи на війну, Укргідроенерго залишилося прибутковим і має намір продовжувати проєкти розвитку та відновлення.

ГЕС і ГАЕС компанії беруть активну участь у балансуючому ринку, а саме в коригуванні добового графіка навантажень для покриття піків і спадів та в регулюванні частоти/потужності. Окрім того, при розвантаженні атомних і теплових енергоблоків під час ракетних ударів гідроелектростанції компенсували брак генеруючих потужностей в енергосистемі України.

Український енергетичний форум організований з метою зібрати разом усі ключові зацікавлені сторони – українських посадовців, приватні і державні енергетичні компанії, виробників відновлюваної енергетики. Що в результаті  - дасть змогу отримати чітку оцінку вимог і сформулювати план дій для відновлення енергетичної інфраструктури України.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: