Все буде Україна!

Укргідроенерго та ПРООН обговорили перспективу потенційної співпраці

Укргідроенерго та ПРООН обговорили перспективу потенційної співпраці

26-04-2023
Відновлення енергетики має відбутися в дуже стислі терміни до початку наступного опалювального сезону, а перед тим гідроенергетика має пройти водопілля.

«Сьогодні перед генеруючими компаніями стоїть надважливе завдання – підготуватись до наступного ОЗП. Кожна генерація має у короткі терміни максимально відновити свої потужності, що зазнали численних пошкоджень. Ми, гідроенергетики, маємо подвійне завдання: пройти водопілля і підготуватись до осінньо-зимового періоду», -  сказав Ігор Сирота, Генеральний директор Укргідроенерго під час зустрічі з представниками Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

Керівник Укргідроенерго також акцентував увагу на нагальності питання відновлення енергетичного сектору: «Фундамент енергосистеми був за час війни значно пошкоджений. Ми докладаємо максимальних зусиль для відновлення цього фундаменту».

В свою чергу заступник Постійного представника ПРООН в Україні Христофорос Політіс зазначив, що «організація надає підтримку у відновленні критично важливої інфраструктури, і в Україні зараз одним з ключових фокусів роботи є відновлення критичної енергетичної інфраструктури». Пан Політіс зауважив, що міжнародна спільнота відзначає надзвичайну стійкість та професійність українських енергетиків, які блискуче впоралися з надзвичайними випробуваннями.

Член Наглядової ради Укргідроенерго Віталій Кушніров відмітив, що «попри воєнний час та непросту ситуацію в країні, Укргідроенерго продовжує впроваджувати передові практики корпоративного управління OECD, направлені на побудову стійкої до криз структури та виконувати усі обов’язки перед державою та партнерами».

У ході зустрічі учасники також обговорили основні стратегічні проєкти компанії, сфокусувавшись на можливості їх реалізації у короткостроковій та середньостроковій  перспективі. Зокрема, керівник напрямку технічної оцінки втрат енергетичної інфраструктури ПРООН в Україні Олександр Харченко окреслив можливість потенційної співпраці між Укргідроенерго та ПРООН за  кількома напрямами: перший у роботі з питань відновлення пошкодженого обладнання ГЕС та ГАЕС, другий – підтримка інноваційних проєктів Укргідроенерго, що спрямовані на розвиток ВДЕ.

За результатами зустрічі сторони домовились про укладання меморандуму про співпрацю найближчим часом.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: