Все буде Україна!

В Австралії побудують найбільшу у світі гідроакумулюючу електростанцію

В Австралії побудують найбільшу у світі гідроакумулюючу електростанцію

11-10-2022
Прем’єр-міністр Квінсленду Анастасія Палащук оголосила про амбітний план будівництва найбільшої в світі гідроакумулюючої гідроелектростанції. Запропонований проєкт Pioneer-Burdekin на півночі Квінсленду забезпечить 5 ГВт встановленої потужності та 24-годинне зберігання, забезпечуючи гнучкість і безпеку державної мережі та суттєво сприяючи поступовій відмові від вугілля.

Як повідомляється в матеріалі на порталі Hydropower.org, згаданий проєкт є частиною ширшого енергетичного плану вартістю 62 мільярди австралійських доларів, розробленого для досягнення цілей уряду штату щодо досягнення виробництва 70% відновлюваної енергії до 2032 року та 80% до 2035 року. Проєкт сприятиме створенню 100 000 робочих місць до 2040 року. Хоча роботи зараз знаходяться на дуже ранній стадії планування, перша черга його будівництва може бути завершена до 2032 року.

«Це має бути прикладом для політиків у всьому світі, що нам не потрібно шукати нові технології, щоб взяти кліматичну кризу під контроль, і нам не потрібно повертатися до викопного палива. Ми можемо планувати та будувати системи чистої енергії завтрашнього дня за допомогою ресурсів, які у нас вже є, і це включає силу води. Плани щодо відновлюваної енергетики, оприлюднені в Квінсленді цього тижня, представляють лідерство, яке ми маємо відтворити в усьому світі, якщо ми хочемо досягти наших нульових амбіцій. Ми готові підтримати ці зусилля будь-яким можливим способом», – зазначив Едді Річ, виконавчий директор Міжнародної асоціації гідроенергетики (IHA).

Раніше в IHA закликали збільшити інвестиції в гідроакумулюючу гідроенергію як кліматичне рішення. Потенціал для розробки нових гідроакумулюючих агрегатів величезний. Відповідно до дослідження, проведеного Австралійським національним університетом, у всьому світі існує понад 600 000 потенційних об’єктів, де можна створити позарічкову ГЕС.

Нагадаємо, Укргідроенерго активно інвестує в розвиток гідроакумулюючої енергетики в Україні. Найамбітнішим з проєктів є будівництво Дністровської ГАЕС. Після завершення будівництва, ГАЕС працюватиме в генераторному та насосному режимах,  експлуатуючи сім гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт, що ставить її на перше місце у Європі.

Все буде Україна!

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах  FacebookTelegramTwitter.

Пресслужба УГЕ

Поділитися: