Все буде Україна!

В австралійському Квінсленді побудують нову ГАЕС

В австралійському Квінсленді побудують нову ГАЕС

19-07-2023
Компанія Queensland Hydro відкрила перший раунд тендерів на виконання робіт для довгоочікуваного проєкту ГАЕС Borumba вартістю $ 14 млрд. Паралельно з цим, днями розпочалися геотехнічні дослідження, що стало важливою віхою з моменту прийняття урядом Квінсленду інвестиційного рішення про фінансування проєкту.

Як повідомляє Waterpowermagazine, проєкт Borumba pumped storage має на меті сприяти трансформації енергетичної системи Квінсленду шляхом забезпечення чистої, безпечної та надійної енергії. Гідроакумулююча електростанція, потужністю 2000 МВт, розташовуватиметься поблизу міста Імбіл, поруч з озером Борумба. Очікується, що під час реалізації проєкту буде створено близько 2000 робочих місць, що відкриє значні можливості для працевлаштування мешканців штату.

На разі проєкт готується до проходження процедури оцінки впливу на навколишнє середовище, яку заплановано розпочати в другій половині 2023 року. Цей процес дозволить оцінити екологічні, соціальні та економічні наслідки проєкту, а також визначити заходи для уникнення й пом'якшення потенційних проблем.

З липня по листопад 2023 року на об’єкті відбуватимуться геотехнічні дослідження, метою яких є отримання всебічного розуміння про стан ґрунту й ґрунтових вод у цій місцевості. Зібрані дані сприятимуть екологічній оцінці проєкту. Геотехнічні дослідження проводяться окремо від геологорозвідувальних робіт, які, як очікується, розпочнуться пізніше, в рамках проєкту, що перебуває на розгляді у федеральному уряді.

Компанія Queensland Hydro має на меті доставити першу електроенергію з ГАЕС жителям Квінсленду до 2030 року, підтримуючи перехід штату на відновлювану енергетику.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Renew Economy

Поділитися: