Все буде Україна!

В Німеччині завершено будівництво першої мегабатареї

В Німеччині завершено будівництво першої мегабатареї

11-01-2023
Комунальне підприємство RWE побудувало 117 МегаВатну літій-іонну батарею для стабілізації виробництва відновлювальної енергії.

Як повідомляє Recharge, нова система зберігання енергії особлива тим, що інтегрована з русловими електростанціями RWE вздовж річки Мозель. Загалом 420 блоків літій-іонних акумуляторів встановлено на електростанціях у Лінгені в Нижній Саксонії та Верне у Північній Рейн-Вестфалії.

Комунальне підприємство заявило, що здатне забезпечити додаткові балансуючі потужності шляхом вибіркового регулювання витрати на установках, потенційно збільшуючи потужність, доступну для стабілізації мережі в системі до 15%.

«У зв’язку зі зростаючим розповсюдженням відновлювальних джерел енергії Німеччині потрібні інноваційні рішення для зберігання енергії у промислових масштабах, які можуть допомогти, коли сонце та вітер не генеруватимуть електрику», - зазначив виконавчий директор RWE Generation Роджер Мізен.

Проєкт вже дав першу електроенергію в мережу, але все ще перебуває на стадії пробного пуску. Очікується, що його комерційна експлуатація розпочнеться найближчим часом.

За повідомленням компанії RWE, розмір інвестицій в мегабатарею перевищив 50 мільйонів євро.

Пресслужба Укргідроенерго 

 

 

Поділитися: