Все буде Україна!

В Танзанії зроблено важливий крок для пуску чергової ГЕС

В Танзанії зроблено важливий крок для пуску чергової ГЕС

26-12-2022
Будівництво гідроелектростанції Джуліус Ньєрере в Танзанії минуло тижня ознаменувалося важливою подією – президентка країни Самія Сулуху Хасан урочисто відкрила відвідний канал.

Як повідомляє The East African, будівництво проєкту, потужністю 2115 МВт, обійдеться країні у 5,55 трильйона шиллінгів (2,77 млрд доларів). Відвідний канал має важливе значення, оскільки обсяги води, яка відводиться у водосховище, відіграють ключову роль у виробництві електроенергії.

Міністр енергетики Танзанії Дженюарі Макамба заявив, що будівництво греблі завершене на 78%, додавши, що даний об’єкт буде наймасштабнішим в регіоні.

«Гребля, яка використовуватиметься для генерації електроенергії, має площу близько 916 км2 і вона буде швидше схожа на озеро, а не на греблю, враховуючи її велетенські розміри», - зазначив він.

За його словами, уряд країни вже виплатив 4,5 трлн танзанійських шиллінгів (1,92 млрд доларів) єгипетським підрядникам.

Відкриття відвідного каналу свідчить про значний імпульс в реалізації проєкту. Окрім виробітку електроенергії, проєкт також допоможе контролювати часті повені уздовж річки Руфіджі та сприятиме розвитку туризму, оскільки знаходиться на території національного парку Джуліус Ньєрере.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: