Все буде Україна!

Видатні імена української гідроенергетики: Віктор Данілов

Видатні імена української гідроенергетики: Віктор Данілов

22-11-2018
21 листопада свій 90-річний ювілей відзначив ветеран гідроенергетики - Данілов Віктор Олександрович!

Весь свій життєвий шлях і трудову діяльність він присвятив енергетиці, почавши трудову діяльність в 1949 році, після закінчення гідротехнічного технікуму, старшим техніком-електриком в системі Дніпроенерго.

У лютому 1956 року, після закінчення Іванівського енергетичного інституту, молодий спеціаліст прибув на Каховську ГЕС, яка на той час активно будувалась. Працював спочатку начальником зміни електромашинного цеху, черговим інженером станції. У подальшому - старшим інженером електротехнічної лабораторії, начальником електротехнічної лабораторії, начальником електромашинного цеху, а з 1975 року працював на посаді начальника електрогідротурбінного цеху до виходу на пенсію у 1989 році.

На всіх посадах Віктор Олександрович виявляв себе як висококваліфікований інженер,  гарний організатор, який завжди підтримував дисципліну в цеху і був поважною і авторитетною людиною в колективі. Під його керівництвом колектив багаторазово займав перші місця в змаганнях серед цехів. Нагороджений медаллю «За звитяжну працю». Неодноразово заохочувався філією за високі показники в роботі.

Під його керівництвом була налагоджена робота всіх пристроїв релейного захисту і автоматики на станції, вводились нові технології того часу. А новаторські і раціоналізаторські пропозиції Віктора Данілова  реалізовувались і приводили підприємство до економічної вигоди, поліпшення в обслуговуванні, експлуатації і ремонті електросилового і гідромеханічного устаткування. 

Загальний стаж роботи на Каховській ГЕС склав 33 роки. Про його відданність станції і гідроенергетиці ходять легенди і з великою повагою і вдячністю відвідують пенсіонера нащадки професії - працівники філії. Так і в день ювілею директор філії Пащенко Олег Григорович разом з  працівниками і представниками профспілкового комітету прийшли привітати Віктора Олександровича, висловловити щиру вдячність за плідну працю та побажати міцного здоров’я, щастя, злагоди, та чудового настрою, родинного затишку та сімейного добробуту!

Фотогалерея

Поділитися: