Все буде Україна!

Виклики військового часу ми маємо трансформувати у нові можливості

Виклики військового часу ми маємо трансформувати у нові можливості

22-11-2022
Яким буде майбутнє України та енергетичного сектору? Як забезпечити інклюзивність і модернізацію відбудованої інфраструктури, справедливій підхід в управлінні та володінні енергетичним ресурсами? Саме ці питання піднімають спікери цьогорічної четвертої конференції «Енергетика без гендеру» організованій громадською організацією Жіночий енергетичний клуб України за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ – Україна.

Сьогодні учасники конференції обговорили питання реалізації нових можливостей для жінок в умовах воєнної сучасності. Та механізми, як жінкам навіть найважчі випробування трансформувати у новий досвід та вдосконалити себе.

«Україна дивує світ. Наші захисники та захисниці, всі, хто працює підтримуючи економіку країни, зокрема, і ті, хто працює в енергетичному секторі, демонструють непереборну силу та стійкість», - наголосила модераторка конференції, директорка проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» GIZ GmbH Іма Хренова-Шимкіна. 

«Ми не залишились сам на сам із проблемами. Нас предметно  підтримують європейські країни. 

В рамках жіночого енергетичного клубу ми дбаємо про жінок, які були змушені залишити Україну, щоб бути у безпеці. Проте, виклики військового часу ми маємо трансформувати у нові можливості для емпаурменту та працевлаштування жінок. Українки займають активну позиціі у соціумі. Вони вступають до лав війська, стають волонтерками і амбасадорками своєї країни», - констатувала модераторка. 

Учасниці конференції наголосили, що незалежна Україна має продовжувати розвиватись на демократичних та сталих засадах. І що для цього нам необхідно напрацювати бачення та розуміння майбутнього української енергетики: зеленої, сучасної, справедливої. Тому дуже важливо забезпечити демократичні принципи та ефективну роботу будь-якої галузі, зокрема й енергетичної. А це можливо лише при створенні рівних та справедливих умов для всіх груп суспільства. 

«В Укргідроенерго створено однакові умови праці, як для чоловіків, так і для жінок, - зазначає Оксана Гришкевич, радниця генерального директора, яка також долучилась до конфереренції. - Звісно, що більша частина співробітників компанії – чоловіки. Це зумовлено специфікою діяльності Товариства. Проте у компанії прийнята рівна ставка заробітної плати для чоловіків і жінок. Ми дотримуємось принципу рівних кар’єрних можливостей. 

Під час воєнного стану компанія використовує всі можливості, щоб забезпечувати стабільну й регулярну безперебійну роботу 24/7. Наші співробітники, як і всі українці, сьогодні вимушені працювати в різних умовах. Ми, як роботодавець, намагаємось робити все можливе, щоб допомогти тим, хто нині у дуже небезпечних місцях, підтримуємо тих співробітників, хто пішов захищати нашу країни. Незважаючи на відстань, незважаючи на перепони та, іноді, складності зі зв'язком, ми усі працюємо на 200%, щоб разом подолати ворога та вистояти». 

Пресслужба Укргідроенерго


 

Поділитися: