Все буде Україна!

«Війну перемагає не техніка, а ідея. А вона у нас єдина - боронити свій дім»

«Війну перемагає не техніка, а ідея. А вона у нас єдина - боронити свій дім»

14-10-2022
10:30
Невід‘ємна частина сучасного українського війська — територіальна оборона, яка за сім місяців від моменту створення перетворилась на потужну силу, здатну дати гідну відсіч окупантам. До її лав приєднуються люди різного фаху та бойової підготовки.
В День українського козацтва, захисників і захисниць України та Пресвятої Богородиці хочемо познайомити вас із справжнім козаком та захисником Вишгорода – водієм філії Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС, Вадимом Сербіним.

З першого погляду - це дуже скромна людина,  не любить вихвалятися своїми досягненнями, але за плечима має колосальний досвід військової служби. Протягом восьми років - активний діяч незалежної всеукраїнської громадської організації по захисту прав і свобод громадян Національного комітету по боротьбі з корупцією.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення Вадим записався до лав територіальної оборони для того, щоб захищати сім’ю, рідне місто та його мешканців. Його рішення підтримала родина. Тому підписавши відповідні документи перефарбував власний автомобіль і приступив до патрулювання.

«В перші дні було найважче. Постійно знаходився на службі. Виконував багато завдань. Але одне розумів чітко: заради кого і для чого я це все роблю. Це і давало сили рухатися тільки вперед», - згадує Вадим.

Згодом, коли відкрили шляхи до звільнених територій в Іванківській громаді, розпочав активно співпрацювати з волонтерами, доставляли їжу, побутові речі, ліки для людей. Супроводжував автомобілі з волотерською допомогою, а на зворотньому шляху евакуював дітей і жінок у безпечніші населені пункти.

«Єдине, про що ми просили людей, щоб не плакали. Бо нам теж було дуже важко стримати сльози  після побачених наслідків перебування клятих окупантів на нашій землі… І того, що вони робили з нашими побратимами», - зі сльозами на очах згадує Вадим.

Надійною опорою та підтримкою для Вадима є його родина. Він дуже ніжно називає їх «мої дівчатка». Дружина за освітою медик, також пішла до лав територіальної оборони та підтримала чоловіка не тільки вдома, але і на службі. Красуня донечка, яка також вирішила бути поряд з татом. Адже саме з татом, почувається в безпеці.

«Аби вберегти своїх рідних, наполягав, щоб виїхали на певний час з міста. Але мої дівчата відразу сказали, що про це не може бути навіть мови», - з гордістю розповідає Вадим. 

Не дивлячись на те,  що чоловік постійно знаходився на службі, не залишив і основне місце роботи. Продовжував виконувати свої професійні обов’язки. Бо розумів, що в такий нелегкий час це дуже важливо. Знаючи, що Вадим на службі захищає місто та всіх мешканців, колеги дуже активно допомагали всім чим могли. І чоловік направляв цю допомогу не тільки для місцевих військових, а й для хлопців на передову. Адже,  як ніхто розумів,  що це може врятувати не одне життя наших воїнів. 

«Українці своєю згуртованістю підтверджують вислів, що козацькому роду нема переводу. Адже усі наші козаки-захисники готові на все заради того, щоб визволити нашу неньку Україну. І  ніхто не зможе здолати нашу волю до перемоги.

Війну перемагає не техніка, а ідея. А вона у нас єдина - боронити свій дім», - запевняє Вадим. 

Нині Вадим в повному обмундируванні патрулює місто в нічний час, співпрацює з місцевим  громадами та продовжує разом з волонтерами допомагати всіх, хто цього потребує. Він вірить, що Перемога не за горами. І тоді він зможе повернутися до свого улюбленого хобі: рибалити на мальовничому березі річки та збирати гриби зі своєю родиною. А також втілити в реальність свої вже давно заплановані ідеї - відкрити школу козацтва, щоб активно продовжувати виховувати справжніх козаків та захисників нашого міста та громади.

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах FacebookTelegramTwitter.

Пресслужба Київських ГЕС і ГАЕС

Поділитися: