Все буде Україна!

«Всі обмеження у нас в голові»

«Всі обмеження у нас в голові»

03-12-2022
3 грудня у світі відзначають Міжнародний день людей із інвалідністю. Чимало людей у суспільстві вважають інвалідність обмеженням. Та для декого це не стає перешкодою до досягнення поставлених цілей.
Сьогодні ми розповімо про неймовірно сильну і цілеспрямовану дівчину, співробітницю Канівської ГЕС, яка є прикладом незламності та має надзвичайну «суперсилу».

Молода, успішна, сповнена енергією. Це все про Вікторію Босс - корінну канівчанку. Дівчина від народження має вроджену ваду правої кисті. Проте це не завадило їй здобути вищу освіту, щасливо вийти заміж та народити двох чудових синів. ЇЇ вміння насолоджуватись життям та досягати поставлених цілей викликають захоплення.

«Нас у батьків три дочки: старша Марина, я та моя сестра двійняшка Маргарита. Завдяки турботі та вихованню батьків, підтримці сестричок я ніколи не акцентувала увагу на своїй фізичній ваді й сприймала себе такою, яка я є. Із сестрою двійняшкою у нас особливий зв’язок, вона завжди була поруч і допомагала. Ми часто подорожували всією сім’єю. В мене було щасливе дитинство у дружній та люблячій родині.

Про Канівську ГЕС я дізналася від тата. Він працював електромонтером з ремонту апарату РЗЙА цеху комп’ютерних технологій, релейного захисту, зв’язку на Канівській ГЕС. Звісно ж, після його розповідей, я хотіла працювати на філії престижного енергетичного товариства Укргідроенерго і як тільки з’явилась вакансія, відразу подала своє резюме», - захоплено розповідає Вікторія.

Так у 2008 році здійснилося одне із її бажань - дівчина влаштувалась працювати бухгалтером ІІ категорії на станцію.

«Мені пощастило. У відділі бухгалтерського обліку та звітності станції працюють щирі, доброзичливі, відкриті люди. В перші дні роботи всі намагалися мені допомогти, ділилися знаннями та навчали особливостей ведення бухгалтерії гідроелектростанції. Пропрацювавши місяць в позитивній атмосфері повелителів Дебету й Кредиту, здавалося ніби я вже давно тут працюю і всіх знаю. А коли працюється в радість, то і додому йдеш в піднесеному настрої та планами на вечір», - розповіла Вікторія Володимирівна.

Крім цього Вікторія добре водить автомобіль, займається спортом, дбає про чистоту й порядок в домі, встигає приготувати смаколики для коханого чоловіка й синів, та малює і пише вірші. До речі чоловік фахівчині теж працює на Канівській ГЕС водієм автотранспортних засобів.

«Треба вміти любити життя і долати бар’єри, в першу чергу, в себе в голові», - переконана Вікторія.

Пресслужба Канівської ГЕС

 

Поділитися: