Все буде Україна!

З Днем енергетика!

З Днем енергетика!

22-12-2021

Шановні колеги!

Щиросердно вітаю Вас з професійним святом – Днем енергетика.

Перед енергетичною галуззю завжди стояли надважливі завдання: бути фундаментом національної економіки, надійним джерелом постачання тепла і електроенергії у домівки мільйонів  українців, а також вагомою складовою незалежності держави.

Це свято – прекрасна нагода подякувати усім, хто своєю ефективною працею підтримує енергетичну стабільність та безперебійне постачання електроенергії  промисловим й побутовим споживачам.

У 2021 році гідроенергетики України виробили понад 9 млрд кВт*год цінної балансуючої електроенергії, забезпечивши Об’єднану енергосистему країни необхідним маневровим  арсеналом та мобільним аварійним резервом, ставши локомотивом змін у вітчизняному енергетичному секторі та сприяючи процесу декарбонізації національної економіки.

Попри значні виклики, продиктовані ситуацією на ринку електроенергії, цьогорічний День енергетика ми зустрічаємо зі значними здобутками - вводимо в експлуатацію четвертий гідроагрегат Дністровської ГАЕС. Додаткові 324 МВт збагатять енергосистему країни дефіцитною електроенергією, підвищивши її стійкість та надійність.

Укргідроенерго є ініціатором багатьох прогресивних та інноваційних підходів задля власного розвитку та розбудови всієї галузі. У поточному році ми ініціювали проєкт «Україна ‒ Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі (Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго»)», який, переконаний, стане для нас гордістю та унікальним досвідом. Проєкт розширить спектр вкрай необхідних енергосистемі допоміжних послуг, які Укргідроенерго надає на ринку, а також збільшить аварійний резерв потужності й покращить якість допоміжних послуг.

Також ми стоїмо на порозі реалізації інноваційного проєкту, який наблизить безвуглецеве майбутнє України. Електролізне виробництва водню на базі ДніпроГЕС-1 сприятиме підвищенню стійкості національної енергосистеми та відкриє для компанії можливості виходу на нові ринки збуту. 

Результати злагодженої роботи колективу гідроенергетиків доводять, що в галузі працюють професіонали, здатні вирішувати нелегкі завдання та досягати  поставленої мети. Ваша праця, яка вимагає глибоких знань та навичок, є вагомим внеском у надійність роботи української енергетичної системи та добробуту держави.

Бажаю усім працівникам енергетичної галузі безаварійної роботи, стабільної частоти в електромережах, невичерпної енергії у вирішенні життєвих і виробничих завдань та нових здобутків на професійній ниві.

Нехай Ваша відданість справі, професійний досвід та мудрість і в подальшому примножують міць та могутність України.

Генеральний директор Укргідроенерго
Ігор СИРОТА

Поділитися: