Все буде Україна!

Землю сонце прикрашає, а людину – праця

Землю сонце прикрашає, а людину – праця

01-12-2022
Найбільше нас надихають та викликають захоплення ті люди, які люблять свою роботу. Вони своєю працею завжди досягають життєвого успіху й викликають повагу колег та друзів.

Саме таким, справжнім професіоналом відданим справі, є Микола Бондар, слюсар з ремонту гідротурбінного устаткування п’ятого розряду дільниці з технічного обслуговування та ремонту устаткування інженерних мереж та мехобладнання турбінного цеху Канівської ГЕС.

«Один із найважливіших кроків у житті кожної людини - це вибір професії, бо більшу частину свого життя ми проживаємо  на роботі, - розповідає Микола Вікторович. – Я змалечку спостерігав за роботою батька. Цікаво було дивитись, як він майстерно працює із різними інструментами та як за допомогою зварювального апарату з’єднує окремі деталі в одне ціле. Це було якоюсь особливою магією для мене. Ще мені дуже приємно було чути, як односельці дякували тату за професійно виконану роботу. Я пишався своїм батьком, тому  вирішив, що теж хочу стати асом в професії зварювальника».

Після закінчення школи  Микола Бондар вступив до ПТУ в місті Черкаси. Після училища служив в армії, потім працював електрогазозварювальником у житлово-комунальному господарстві. У 2004 році прийшов працювати слюсарем з ремонту гідротурбінного устаткування на Канівську ГЕС. Відтоді його життя тісно поєдналося з  гідроенергетикою.

Чоловік вважає, що у будь-якій професії важливо виконувати свою роботу сумлінно і завжди доводити  почату справу до кінця. 

«Потрібно весь час вдосконалювати свої вміння та навички попри те, що іноді нам здається, що  вже все вміємо та знаємо. Мені подобається працювати на станції. Тут дружній колектив однодумців, які завжди підтримають й  дадуть пораду, і навіть допоможуть у вирішенні тої чи іншої проблеми. Також мені подобається, що дуже часто доводиться нестандартно підходити до вирішення технічних завдань, застосовувати базові знання фізики, геометрії, механіки та інших точних наук, та вміння працювати зі спеціальним інструментом.
Крім цього професійні знання та навички допомагають мені у повсякденному побуті, особливо під час ремонту
», - посміхаючись ділиться гідроенергетик.

«У Колі золоті руки! - відгукується про спеціаліста колега Сергій. - Він дуже відповідальний, і якщо щось робить, то зробить тільки на відмінно!»

Справа людини – це її візитна картка, а старанна робота не залишиться без уваги і завжди буде винагороджена. За вагомий внесок у розвиток гідроенергетики Миколу Вікторовича нагороджено грамотою Товариства та занесено на Дошку Пошани ГЕС.

 

Пресслужба Канівської ГЕС

Поділитися: