Все буде Україна!

AGL інвестує 27,7 млн. доларів США в модернізацію гідроелектростанції Clover

AGL інвестує 27,7 млн. доларів США в модернізацію гідроелектростанції Clover

02-08-2022
Компанія AGL Energy Limited інвестує близько 27,7 мільйонів доларів у проект модернізації гідроелектростанції Clover у штаті Вікторія в Австралії.

У матеріалах ЗМІ повідомляється, що модернізація, а також роботи з проектування та модернізації електростанції Clover, яка є частиною проекту Kiewa Hydro Scheme, розпочнуться в липні, а відповідні витрати витрати будуть розділені на період з 2022 по 2026 рік.

Головний операційний директор AGL Маркус Брокхоф повідомив, що проект модернізації Clover збільшить потужність ГЕС на 14 МВт.

У компанії заявили, що проект передбачає заміну турбін, генераторів і впускних клапанів, щоб збільшити пропускну здатність на електростанції із 120 до 140 мегалітрів на годину. Це також створить 25 робочих місць під час будівництва.

ГЕС «Клевер» забезпечує підтримку в періоди пікового попиту та відключень. За даними AGL, проект також забезпечує збільшення загального виробництва на 7% без змін рівня зберігання води.

За останні 20 років AGL інвестувала понад 3,3 мільярда доларів у відновлювані джерела енергії та нарощування виробництва, а з 2003 року до мережі додано понад 2350 МВт нових генеруючих потужностей.

В Україні в умовах енергетичного переходу також істотно зростає значення гідроенергетики і приділяється значна увага модернізації існуючих потужностей. Бо саме гідроенергетика комплексно розв’язує проблеми економіки, зокрема електроенергетики, водного господарства, захисту від повеней і посух, сприяє збереженню екологічної рівноваги. Не дивно, що за підсумками 2021 року в Україні в загальному балансі енергогенерації найбільше зростання показали саме гідроелектростанції, що збільшили своє виробництво на 51,9% – до 9,2 млрд кВт-год.

Інтеграція ОЕС України з європейською енергосистемою з упровадженням спільного ринку електроенергії дасть потужний поштовх розвитку загалом економіки держави й умов для прискореного розвитку економіки, що склалися внаслідок війни. В цій сфері досить сприятливі природні умови для швидкого зростання, окрім гідроенергетики і ВДЕ.

Усе це відкриває широкі можливості Україні стати провідним гравцем на європейському ринку електроенергії, різко збільшивши експорт електроенергії без вуглецевого сліду, насамперед за рахунок найбільш потрібної та дорогої з великою додатковою вартістю високоманеврової балансуючої електроенергії та допоміжних послуг.

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах (FacebookTelegramTwitter). 

Пресслужба УГЕ

Поділитися: