Все буде Україна!

Богдан Сухецький: Працюємо над забезпеченням енергосистеми України електроенергією та приймаємо нестандартні рішення

Богдан Сухецький: Працюємо над забезпеченням енергосистеми України електроенергією та приймаємо нестандартні рішення

29-05-2024
Богдан Сухецький
Про непросту ситуацію в енергосистемі, дефіцит електроенергії, вимушені відключення, потребу у додаткових маневруючих потужностях, професійну роботу енергетиків та прийняття ними нестандартних рішень говорили фахівці енергетичної галузі 28 травня під час презентації «Summer Outlook: оцінка готовності до ризиків в електроенергетиці та газовому секторі» аналітичного центру Dixigroup.

Під час свого виступу, присвяченому темі перспектив гідрогенерації України після масованих ударів, заступник генерального директора з комерційної діяльності Укргідроенерго Богдан Сухецький зазначив, що нині гідроенергетика зазнала нищівних ударів, внаслідок обстрілів усім станціям компанії завдано пошкоджень, які потребують значних зусиль для ремонту, відновлення, пошуку альтернативних методів живлення і значних фінансових коштів.

Богдан Сухецький акцентував увагу, що неналежна реакція світової спільноти на катастрофу з Каховською ГЕС призвела до продовження терористичних атак на об’єкти української гідрогенерації та вкотре нагадав про необхідність прийняття світом швидких і рішучих дій, спрямованих на недопущення нових катастроф:

«З підривом Каховської ГЕС ми отримали величезну екологічну та техногенну катастрофу світового масштабу. Проте не отримали належної реакції світової спільноти. Після цього ми маємо ситуацію, що агресор підготувався до подальших атак. Зазначу, що Каховська станція була зруйнована на піку наповнення Каховського водосховища. Після катастрофи світ не зреагував на ситуацію, відтак агресор пішов далі і нині ми маємо сплановані росією масовані обстріли по нашим об’єктам як раз у період ходу водопілля - саме тоді, коли максимально заповнені водосховища».

Також заступник гендиректора Укргідроенерго зазначив, що фахівці компанії вперше працюють у ситуації, коли обстріли призводять до розбалансування роботи водосховищ і нетипової роботи обладнання. Проте Укргідроенерго вживає усіх можливих кроків для мінімізації впливу поточної ситуації на енергетичну систему країни, включаючи мобілізацію ресурсів, відновлення роботи пошкоджених об'єктів та посилення заходів безпеки.

«Завдяки допомозі Міністерства енергетики, Міністерства економіки, Міноборони ми маємо можливість бронювання наших спеціалістів. Це посприяло тому, що відновлення відбувається 24/7. Фахівці нашої галузі нині приймають нестандартні рішення, наприклад по частинам складають те, що нині не можна швидко купити і відновити, адже гідроелектростанції мають досить специфічне обладнання та потребують тривалого часу і коштів на їх виготовлення. І найголовніше - ми відновлюємося завдяки ЗСУ, які тримають оборону  і захищають небо та нашу країну. Звісно ми здійснюємо усі заходи щодо захисту наших працівників та обладнання, проте найкращий захист нині – це робота наших збройних сил», - зазначає Богдан Сухецький.

Також під час виступу заступник гендиректора розповів про особливості роботи компанії на ринку електроенергії, зазначивши, що при дефіциті електроенергії, гідроенергетики працюють в умовах максимального виробництва електроенергії в години пікового навантаження.

Наприкінці Богдан Сухецький зазначив, що попри воєнний час компанія продовжує виконувати покладені на неї спеціальні обов’язки (ПСО) задля захисту загальносуспільних інтересів, в тому числі захисту населення від стрімкого підвищення цін на електроенергію.

Пресслужба Укргідроенерго

 

Фотогалерея
dixi

Поділитися: