Все буде Україна!

Цікава гідроенергетика: на Кременчуцькій ГЕС побували світловодські школярі

Цікава гідроенергетика: на Кременчуцькій ГЕС побували світловодські школярі

22-09-2021
З метою популяризації гідроенергетики в учнівському середовищі на Кременчуцькій ГЕС відбулася екскурсія для школярів Світловодської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7.

Екскурсія стартувала з історії будівництва Кременчуцької ГЕС, спорудження якої розпочалося у 1953 році з появою на березі Дніпра в районі с. Табурище  геолого-розвідувальної експедиції. Юні учасники екскурсії дізналися чимало цікавих фактів про етапи будівництва ГЕС та її особливості, зокрема те, що Кременчуцька ГЕС стала першою станцією на теренах колишнього СРСР, в якій був відсутній машинний зал.

Протягом екскурсії учні оглянули машинний зал, пульт керування ГЕС, а також верхнє розподільче устаткування та дізналися про процес генерації електроенергії з води.

Варто відзначити, що в рамках впровадження корпоративної соціальної відповідальності Укргідроенерго систематично проводить навчально-пізнавальні екскурсії, спрямовані на всебічне інформування та заохочення обдарованої молоді до вивчення технічних наук і обрання професій у галузі гідроенергетики.

Нагадуємо, що будь-яку зі станцій у місцях, де розташовані філії компанії Укргідроенерго, можна відвідати попередньо домовившись з керівництвом станцій про дату, час та програму відвідин. Всі екскурсії для організованих груп – безкоштовні! 

Пресслужба Кременчуцької ГЕС

 

Фотогалерея

Поділитися: