Все буде Україна!

До 2024 року чверть електроенергії в США вироблятиметься з відновлюваних джерел

До 2024 року чверть електроенергії в США вироблятиметься з відновлюваних джерел

23-01-2023
Згідно з новими урядовими прогнозами у поточному, або наступному році, одна чверть американської електроенергії вироблятиметься за допомогою сонця, вітру та інших відновлюваних джерел.

Як повідомляє EWG, у своєму останньому короткостроковому енергетичному прогнозі Енергетичне інформаційне агентство (EIA) очікує, що протягом наступних двох років за рахунок виробництва електроенергії з відновлюваних джерел енергії – переважно сонячної та вітрової – скоротиться постачання електроенергії від електростанцій, що працюють на вугіллі та природному газі.

«Стійке зростання відновлюваних джерел енергії в структурі електроенергетики США підкреслює швидке зростання попиту на сонячні та вітрові проєкти по всій країні», — зазначив активіст Environmental Working Group Алекс Формузіс.

Федеральний закон про зниження інфляції, підписаний президентом Джо Байденом минулого року, передбачає понад 360 мільярдів доларів США на низку проєктів із пом’якшення клімату та чистої енергії.

«Я не здивуюся, якщо відсоток електроенергії, виробленої сонцем і вітром, перевершить прогнози протягом наступних двох років, оскільки сотні мільярдів доларів від Закону про зниження інфляції вливатимуться в ініціативи щодо чистої енергії», — сказав Формузіс.

діаграма

У звіті EIA прогнозується, що до кінця 2024 року частка електроенергії, виробленої з відновлюваних джерел, яка включає гідроенергетику на додаток до сонячної та вітрової, зросте з 24 до 26 відсотків. Відсоток електроенергії, виробленої на вугільних ТЕС, знизиться з 18 до 17 відсотків, а електроенергії, згенерованої з природного газу впаде з 38 до 37 відсотків.

Електроенергія, вироблена атомними електростанціями, залишатиметься стабільною на рівні 19 відсотків від загального обсягу електроенергії США, йдеться у звіті.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Inside Climate News

Поділитися: