Все буде Україна!

«Донація стала стилем мого життя»

«Донація стала стилем мого життя»

14-06-2023
Сьогодні у всьому світі відзначають День донора. Це особливо на часі, оскільки сьогодні є велика потреба донорської крові.

 

Знайомтеся, Олег Шаповал (на фото - по центру) - слюсар з ремонту гідротурбінного устаткування четвертого розряду гідромашинного цеху Середньодніпровської ГЕС.

Він не тільки фахівець своєї справи, дбайливий татко двох діточок, а й людина з великим серцем. На його рахунку понад 40 донацій крові та її компонентів.

«Вперше я здав кров у 2008 році. Можна сказати, що це була випадковість. Друзі звернулись з проханням допомогти - я відгукнувся. Потім кров здавав від  випадку до випадку. В 2014 році, коли розпочалося АТО, донація стала моєю громадянською позицією та стилем мого життя. Прийшло усвідомлення того, що ти причетний до порятунку незнайомих тобі людей, які захищають нас і яким потрібна наша підтримка, надихнула мене бути більш свідомим та відповідальним до цієї справі. З того часу я здаю кров та її компоненти на постійній основі», - розповідає Олег.

В 2018 році чоловік розпочав працювати на станції. Тут зустрів чимало олнодумців:

«Ми часто з колегами долучаємось до донацій, але у мене є і свій особистий графік, якого я намагаюся дотримуватися. Радий, що на станції та і в компанії, в цілому,  завжди підкреслюють та популяризують культуру донорства, це особливо важливо в умовах війни».

Слід зауважити, що співробітники Середньодніпровської ГЕС з початку повномасштабного вторгнення сім разів брали участь у донації та здали на потреби ЗСУ біля 40 літрів крові.

Пресслужба Середньодніпровської ГЕС

Поділитися: