Все буде Україна!

Гідроенергетика могла б забезпечити електроенергією більше людей в Африці на південь від Сахари

Гідроенергетика могла б забезпечити електроенергією більше людей в Африці на південь від Сахари

14-12-2022
Шістсот мільйонів людей по всій Африці не мають доступу до електроенергії. Разом з тим, очікується, що населення континенту швидко зростатиме.

Про це йдеться в матеріалі Yale Climate Connections.

«Це багато людей, яким знадобиться електроенергія», — зазначає професорка Університету Карнегі-Меллона Пауліна Джарамілло.

Її дослідження показують, що деякі регіони Африки на південь від Сахари, такі як Ефіопія, мають великий потенціал гідроенергетики, яка може допомогти задовольнити цей попит, не призводячи до більшого використання викопного палива.

А електроенергію, вироблену гідроелектростанціями, можна поєднувати з іншими відновлюваними джерелами, такими як сонячна, щоб допомогти збалансувати постачання енергії в похмурі дні або вночі.

«Африка має великий сонячний потенціал», — каже Джарамілло. «Сонячна енергія недоступна вночі, на відміну від енергії води».

Але гідроенергетика залежить від наявності ресурсів. Тож Джарамілло каже, що поєднання різних регіонів енергосистеми може допомогти перемістити електроенергію з води з місць, де її багато, туди, де її дефіцит. А будівництво додаткових резервуарів дозволить заощаджувати воду під час дощового сезону, щоб її можна було використовувати під час сезону посухи.

Професорка каже, що гідроенергетика, хоч і має певні недоліки, але завдяки ретельному плануванню може гарантувати, що цей відновлюваний ресурс стане частиною електричного майбутнього для мільярдів африканців.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: