Все буде Україна!

Гідроенергетики поглибили навички сучасного моніторингу та технічного захисту гідроспоруд

Гідроенергетики поглибили навички сучасного моніторингу та технічного захисту гідроспоруд

07-07-2022
6-7 липня в Укргідроенерго в рамках програми розвитку «Трансфер європейських технологій в гідроенергетику України» проведено онлайн-навчання працівників «Сучасні методи оцінки технічного стану виробничих об’єктів гідроелектростанцій».

Учасники семінару підвищили свій рівень обізнаності у сфері використання систем контролю та моніторингу виробничих процесів, здійснили огляд сучасних напрацювань та інженерних рішень, розглянули приклади ефективного використання систем діагностики промислових об’єктів, поділились досвідом вдосконалення стратегії обслуговування виробничих активів з метою підвищення надійності та безпеки функціонування гідроелектростанцій.

Фахівці Energomechanika Sp.z o.o. (Польща)  та BH Bently Nevada (США) поділилися досвідом застосування систем вібродіагностики у сфері технічного обслуговування виробничих активів, торкнулись питань дотримання міжнародних стандартів, використання найкращих інженерних практик, а також посилення кібербезпеки. Учасники заходу відзначили актуальність та своєчасність проведеного навчання у зв’язку із необхідністю забезпечення стабільної роботи гідросилового обладнання ГЕС та ГАЕС ПрАТ «Укргідроенерго» в умовах військового стану.

«Одним з найбільш чутливих напрямів семінару стала тема взаємодії технологічних систем діагностики і управління різних рівнів. За ці два дні інтенсивного навчання наші спеціалісти поглибили свої знання та ознайомились з новим досвідом дотримання міжнародних стандартів і використання найкращих виробничих практик. Це надзвичайно важливо у зв’язку із приєднанням Об’єднаної енергетичної системи України до європейської мережі операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E. Компанія і надалі створюватиме можливості для навчання та самовдосконалення співробітників, для цього діють навчальні програми та налагоджено системну взаємодію з міжнародними партнерами», - зазначив заступник генерального директора Укргідроенерго з адміністративного управління, забезпечення та управління персоналом Олександр Круш.

Пресслужба УГЕ

Поділитися: