Все буде Україна!

Гідроенергетиків навчали, як діяти у разі виникнення надзвичайних ситуацій

Гідроенергетиків навчали, як діяти у разі виникнення надзвичайних ситуацій

01-07-2022
Повномасштабна війна в Україні триває вже п’ятий місяць. рашисти здійснюють щоденні атаки по українських містах з максимальної кількості руйнівної зброї. Особливо насторожують часом повідомлення та заяви про загрозу хімічної атаки.

Про те, яку хімічну зброю може застосувати противник, до яких це може призвести наслідків і як діяти у випадку раптового виникнення хімічної небезпеки, працівникам Укргідроенерго розповіли співробітники навчально-методичного Центру цивільного захисту і безпеки життєдіяльності Київської області.

У ході спілкування рятувальники ознайомили співробітників Укргідроенерго із класифікацією отруйних речовин, провели інструктажі із використання засобів індивідуального захисту та розповіли про алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

«Ворог може застосувати такі токсичні речовини як фосген, зоман, зарин, хлорциан, табун. Їх можуть розповсюджувати з літаків, дронів, за допомогою артилерії, ракет або диверсійних груп», - розповідає спеціаліст Центру цивільного захисту Юрій Завадовський.

«В ідеальному випадку, необхідно мати протигаз із комбінованою фільтрувальною коробкою. Якщо ж такого немає, то можна використати для захисту від парів аміаку пов’язку, змочену слабким 5% розчином лимонної кислоти. Від парів хлору - пов’язку, змочену слабким 2% розчином харчової соди, у крайньому випадку пов’язку, змочену водою. Якщо на момент атаки ви перебуваєте вдома, то необхідно зачинити вікна, перекрити газ, електрику та воду, взяти так звану «тривожну валізку» і йти до найближчого місця укриття. Якщо під час звуку сирени ви перебуваєте на вулиці, то необхідно якнайшвидше дістатися найближчої адміністративної будівлі, прослухати оголошення з інструкціями від місцевої влади і вирушити до найближчого місця укриття», - наголосив рятувальник.

Також працівникам компанії нагадали про правила поводження з вибухонебезпечними предметами, як поводити себе при обстрілах та провели тренінг з укомплектації аптечки, надання домедичної допомоги при пораненнях, кровотечах, хімічних отруєннях.

«Індивідуальна аптечка має велике значення. Вона має розташовуватись збоку, так, щоб можна було при пораненні швидко нею скористатись. В ній обов'язково мають бути: турнікет, бандаж, ножиці, назофарингальна трубка, бинт, гемостатична пов'язка», - каже фахівець з тактичної медицини Євген.

«Багато нового і необхідного дізналася для себе. А саме: як розпізнавати отруйні гази, як зберегти життя при хімічній атаці, що робити при ракетному ударі, коли перебуваєш на вулиці. Ці знання можуть врятувати життя», - розповідає співробітниця Укргідроенерго Юлія.

«Тепер розумію, як правильно накладати кровоспинний джгут. Він може врятувати життя у більшості випадків. Важливо вміти накласти його і собі і тим, кому потрібна допомога поруч. При вибухах і руйнуваннях потрібно в першу чергу надавати допомогу тому, хто ближче за відстанню», - ділиться співробітник Укргідроенерго Олег.

Зрозуміло, що найглибші рани зараз у наших душах. Проте ми маємо триматись та вміти реагувати у разі виникнення тієї чи іншої загрози. Адже нині, за воєнних часів, будь-хто може стати останньою надією постраждалим від обстрілів, вибухів, завалів, опіків.

Пресслужба УГЕ 

Фотогалерея

Поділитися: