Все буде Україна!

Ігор Сирота: «Ми комплексно готуємось до початку опалювального сезону, усвідомлюючи усі можливі ризики та виклики»

Ігор Сирота: «Ми комплексно готуємось до початку опалювального сезону, усвідомлюючи усі можливі ризики та виклики»

11-08-2022
До початку похолодання залишилося всього два місяці. Але, однозначно, кожен з нас розуміє, що ця зима буде надскладною, зважаючи на повномасштабну війну з російськими загарбниками. Гідроенергетики роблять все можливе для стабільного функціонування енергосистеми і в цей період.

Нині в компанії активно готуються до осінньо-зимового періоду. Відповідно до наказу Міненерго йдемо за графіком виконання капітального ремонту і реконструкції основного обладнання гідроелектростанцій. 

Окрім того проводяться планові поточні ремонти всього гідрогенеруючого, електротехнічного, гідромеханічного обладнання. Роботи будуть виконані до початку ОЗП. 

У зв'язку із введенням воєнного стану,  в Укргідроенерго було введено режим жорсткої економії фінансових ресурсів, незважаючи на це знайдено додаткові внутрішні резерви і завдяки цьому ремонтна кампанія буде проведена в повному обсязі.

Під сумнів можна  ставити лише проведення ремонтів і підготовку до ОЗП обладнання на Каховській ГЕС, яка перебуває на тимчасово окупованій території.

У випадку надзвичайної ситуації в енергосистемі України, пов’язаної з катастрофічним дефіцитом електроенергії, і у разі прийняття Міжвідомчою комісією при Держводагенстві рішення щодо більш глибокого спрацювання водосховищ, на гідроелектростанціях може бути додатково вироблено необхідну кількість електроенергії.

«Ми комплексно готуємось до початку опалювального сезону, розуміючи усі можливі ризики та виклики. Наразі теплова генерація забезпечена, атомні станції також будуть працювати. Зрозуміло, що за умов складного ОЗП нашим пріоритетом буде не експорт електроенергії, а забезпечення аварійного та балансуючого резерву», - запевняє генеральний директор Ігор Сирота. 

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах FacebookTelegramTwitter.

Пресслужба УГЕ

Поділитися: