Все буде Україна!

Ігор Сирота: Підготовка до осінньо-зимового періоду – пріоритетне завдання, яке нині стоїть перед гідроенергетиками

Ігор Сирота: Підготовка до осінньо-зимового періоду – пріоритетне завдання, яке нині стоїть перед гідроенергетиками

06-07-2023
Максимальне відновлення своїх потужностей, що зазнали численних пошкоджень, посиленням фіззахисту ГЕС та ГАЕС з урахуванням вимог безпечної експлуатації обладнання, проведення реконструкції та ремонтів на станціях компанії – це основні завдання, над якими гідроенергетики вже активно працюють.

«Укргідроенерго має бути надійним регулятором для енергосистеми, адже вже з початку року ми побачили, що саме наша генерація може забезпечувати надійне функціонування енергосистеми під час нештатних ситуацій. – зазначає генеральний директор Ігор Сирота. – Тому з початку року ми взяли активний курс на відновлення і вже за перше півріччя зробили низку заходів для підготовки до ОЗП і продовжуємо їх робити. Так із залученням генерального проєктувальника гідроспоруд ми працюємо над впровадженням проєктів захисту електричного обладнання, враховуючи вимоги безпечної експлуатації обладнання. Надважливим також є будівництво захисних споруд з метою максимального убезпечення наших співробітників. Адже безпека співробітників компанії в пріоритеті».

Окрім того, гендиректор зазначає, що не менш важливим є і проведення ремонтів та реконструкції обладнання з метою їх подальшої ефективної і безперебійної експлуатації в осіньо-зимовий період. Так Укргідроенерго працює нині над реконструкцією  на 23 гідроагрегатах, а також над капітальними ремонтами на 23 гідроагрегатах.

«Станом на кінець першого півріччя ми закінчили капітальні ремонти 2-х гідроагрегатів на ГАЕС, реконструкцію 2-х гідроагрегатів та 1 блока на ГЕС, – розповідає Ігор Сирота. – Ми очікуємо, що на початок ОЗП в роботі буде 78 гідроагрегатів. А до кінця грудня ми маємо завершити поточну ремонтну кампанію. Попередньо плануємо, що до 31 грудня в програмі реконструкції залишиться 9 агрегатів, також один агрегат перебуватиме у капітальному ремонті і один – в ремонті через пошкодження блочного трансформатора».

Також очільник компанії зазначає, що для недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, зокрема в період ОЗП, компанія також працює над  реалізацією низки заходів у сфері цивільного захисту, техногенної безпеки, протипожежного захисту та аварійного реагування  на ГЕС та ГАЕС компанії.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: