Все буде Україна!

Ігор Сирота: «В умовах російської агресії пріоритетом Укргідроенерго є балансування енергосистеми України»

Ігор Сирота: «В умовах російської агресії пріоритетом Укргідроенерго є балансування енергосистеми України»

19-09-2022
Ключовими задачами компанії в поточних умовах є забезпечення покриття пікових навантажень, регулювання частоти та потужності, мобільного аварійного резерву для Об’єднаної енергосистеми України. А також забезпечення населення доступною електроенергією.

Окрім того, в умовах російської збройної агресії стратегічним завданням є забезпечення водокористувачів резервом води на річках Дніпро та Дністер, а також експорт електроенергії до Європи.  Адже у компанії є можливість резервувати ресурс для покриття найбільш дефіцитних годин та забезпечення гнучкого графіку постачання.

«ГЕС та ГАЕС відіграють вагому роль в балансуванні енергосистеми України. І не лише України.  Досвід співпраці з Республікою Молдова із забезпечення гнучкого графіку відпуску електроенергії демонструє, що компанія здатна справлятись з різними навантаженнями і має достатні можливості для забезпечення значного об’єму, який споживається Республікою Молдова. Більше того, ми забезпечуємо необхідним об’ємом води Молдову, не зважаючи на те, що цього року приточність річки Дністер є найменшою за останні 50 років», - зазначив генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Нагадаємо, станції компанії працюють згідно з графіком. Укргідроенерго забезпечує екологічні скиди в нижній б’єф з Дністровського водосховища. Заплановано подальше спрацювання водосховища з метою забезпечення водними ресурсами південних регіонів України та Молдови.

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах FacebookTelegramTwitter.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: