Все буде Україна!

Ігор Сирота взяв участь у засіданні Антикризового енергетичного штабу щодо підготовки до ОЗП

Ігор Сирота взяв участь у засіданні Антикризового енергетичного штабу щодо підготовки до ОЗП

23-05-2023
Під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулося засідання Антикризового енергетичного штабу щодо підготовки до осінньо-зимового періоду 2023/2024 р.

Під час засідання обговорили підготовку до наступного опалювального сезону підприємств паливно-енергетичного комплексу, енергогенеруючих компаній та житлово-комунального господарства.

Також було обговорено ситуацію в галузі електроенергетики та дано доручення збільшити можливості експорту-імпорту електроенергії з Європейським Союзом.

На засіданні, серед іншого, обговорили пропозицію з децентралізації енергомережі, зокрема, залучення громад до розбудови розосередженої генерації.

Члени Антикризового енергетичного штабу погодили з усіма присутніми енергетичними підприємствами план відновлення до початку опалювального сезону 1710 МВт генеруючих потужностей.

За результатами засідання генеральний директор Ігор Сирота зазначив:

«Перед енергетиками стоїть надважливе завдання – підготовка до наступного осінньо-зимового періоду. Цьогоріч підготовчі роботи мають особливий характер, адже кожна генерація має у короткі терміни максимально відновити свої потужності, що зазнали численних пошкоджень. Укргідроенерго має бути надійним регулятором для енергосистеми, тому відновлення втрачених потужностей залишається пріоритетною задачею Товариства».

Фото Урядовий Портал

Фотогалерея

Поділитися: