Все буде Україна!

«Із висоти крана на власні очі спостерігав за масштабним будівництвом»

«Із висоти крана на власні очі спостерігав за масштабним будівництвом»

10-07-2023
15:40
Позитивний і привітний, відповідальний і багатогранний. Це все про співробітника Дністровської ГАЕС машиніста крана - Георгія Остафій.

Днями чоловік  повернувся з ХV обласного благодійного фестивалю народної творчості людей з інвалідністю «На крилах надій», де серед 50 учасників 20 територіальних громад Чернівецької області укотре представив власну пісенну творчість.

У свої 70 років Георгій Георгійович продовжує працювати, очікуючи на повернення з Перемогою колег-кранівників, що боронять рідні рубежі. 

З 2009 року чоловік вправно керував кранами на Дністровській ГАЕС, а свого часу перших 2,5 роки взагалі був єдиним кранівником на філії.

«Цю професію я опанував у… 55 років, – усміхаючись своїм спогадам, поділився колега, – коли водійська доля повернула від великовантажного транспорту, яким я дуже захоплювався, на інші шляхи-дороги, долучивши мене до команди гідроенергетиків, аби щоразу з висоти крана на власні очі спостерігати за цим масштабним будівництвом».

Цікаво, що упродовж майже семи років Георгій Остафій бере активну участь у творчих фестивалях, завжди захоплюючи публіку запальними молдовсько-румунськими піснями. Дуже пам’ятно, як у складі новодністровської делегації він захоплював своїми виступами під час Днів України у Словаччині, а також успішно представляв Чернівецьку область у Німеччині у спортивних перегонах людей з інвалідністю, завоювавши там ІІ особисте місце у змаганнях із тенісу.

Окрилений душевною зустріччю у колі давно знайомих нескорених буковинців, Георгій Георгійович повернувся додому із дипломом та пам’ятними подарунками, а ще – з надією на мир в Україні та якнайшвидшу Перемогу! 

«Коли настане довгоочікуваний мир і повернуться мої хлопці-кранівники, – зізнається Георгій Георгійович, – тоді я вирушу на заслужений відпочинок, здійсню давню мрію – залюбки помандрую Україною і продовжу співати і радіти своєю родиною!»

Пресслужба Дністровської ГАЕС

 

Фотогалерея

Поділитися: