Все буде Україна!

Каховська ГЕС: працюють чотири з шести агрегатів

Каховська ГЕС: працюють чотири з шести агрегатів

06-09-2022
Станом на 6 вересня Каховська ГЕС продовжує працювати в енергосистемі по комерційно-диспетчерському графіку, видаючи від 40 до 110 Мвт/год потужності плаваючим графіком на підстанцію Новокаховська.

Станція не бере участі в балансуванні системи. На Каховській ГЕС працюють чотири агрегати з шести. Один з агрегатів знаходиться в реконструкції, та ще один – в капітальному ремонті. На станції цілодобово знаходиться оперативний персонал Каховської ГЕС, який змінюється щодобово.

Внаслідок бойових дій навколо станції мали місце неодноразові короткочасні відключення. Таке відключення мало місце і 5 вересня. Оперативним персоналом Каховської ГЕС за короткий період часу того ж дня було відновлено підключення до мережі.

Двічі на тиждень на станцію допускаються ремонтні бригади. Ремонтний персонал проводить огляди і намагається підтримувати працездатний стан обладнання. Оперативні ремонти не виконуються. Наразі відсутня можливість  доставляти туди запчастини, щоб проводити якісні ремонти і підготовку до осінньо-зимового періоду.

Каховська ГЕС може працювати достатньо довго, якщо не буде зовнішнього втручання в її діяльність: обстрілів ліній електропередач, підстанцій, нищення обладнання. Втім, якщо станція зупиниться, то катастрофи не буде. Вода буде йти через водозливну греблю. Тому не буде ні прориву дамби, ні обміління.    

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: