Все буде Україна!

Китай: починає роботу нова гідроелектростанція, потужністю понад 1 гВт

Китай: починає роботу нова гідроелектростанція, потужністю понад 1 гВт

21-07-2022
Гідроелектростанція Сувалонг у південно-західному китайському автономному районі Сіцзан розпочала роботу цього тижня.

Як йдеться у матеріалі Global Times, станція почала працювати у вівторок, забезпечуючи екологічно чистою енергією район Сіцзан та сусідню провінцію Сичуань.

Після 72-годинної дослідної експлуатації було підтверджено функціональність гідроагрегату № 4 гідроелектростанції Сувалонг. ГЕС є першим подібним проєктом, реалізованим у верхній течії річки Цзіньша.

Загальна встановлена потужність електростанції досягла 1,2 гВт при максимальному річному обсязі генерації електроенергії близько 5,5 млрд кВт⋅год.  Очікується, що усі чотири гідроагрегати будуть введені в експлуатацію наприкінці 2022 року, що дозволить заощадити 1,8 млн тон вугілля та скоротити викиди вуглекислого газу на 4,3 млн тон.      

Нагадаємо, наразі Укргідроенерго реалізує проєкт будівництва Дністровської гідроакумулюючої станції, яка з виходом на проєктні показники стане найбільшою ГАЕС Європи. Спорудження гідроакумулюючої станції на Дністрі, насамперед, дасть можливість використовувати надлишки дешевої нічної електроенергії для закачування води в насосному режимі на високі позначки у верхню водойму і спрацювання її в турбінному режимі в години пік для генерації електроенергії, що дозволить забезпечити збалансовану роботу атомних електростанцій в Об'єднаній енергосистемі країни. За підрахунками Дністровська ГАЕС дозволить Україні щороку заощаджувати 1 млн т вугілля та 200-300 млн м³ газу.

Пресслужба УГЕ

Фото: Global Times

Поділитися: