Все буде Україна!

Країни ЄС розходяться щодо того, як впоратися з енергетичною кризою

Країни ЄС розходяться щодо того, як впоратися з енергетичною кризою

19-10-2022
Міністри у справах ЄС під час переговорів у Люксембурзі висловили свої погляди, щоб підготувати підґрунтя для саміту їхніх національних лідерів, на якому обговорюватимуть тему енергетичної кризи.

Міністри Хорватії та Литви підтримали обмеження оптової ціни на газ. Хорватія також наголосила на необхідності спільних закупівель газу між 27 країнами-членами ЄС.

Депутат словацького парламенту Андрій Станчік запропонував провести довгострокову ринкову реформу, щоб відокремити ціну електроенергії, виробленої з газу, від електроенергії, виробленої з інших ресурсів, а також говорив про прямі субсидії ЄС для споживачів і підприємств:

«Нам потрібні дуже швидкі та ефективні рішення для субсидування цін для громадян і компаній, у тому числі з невикористаних фондів».

Тютті Туппурайнен, міністерка у справах ЄС Фінляндії, сказала, що Гельсінкі тепер готові до «тимчасового» обмеження ціни на газ.

«Замість того, щоб субсидувати окремі домогосподарства, ми повинні збільшувати інвестиції в зелену генерацію», — сказала вона, додавши, що це також обмежить залежність Європи від постачальників електроенергії, таких як росія.

Німецька міністерка у справах ЄС Анна Люрманн наголосила на необхідності спільних закупівель газу, а також скорочення споживання та диверсифікацію структури поставок за рахунок додавання більшої кількості відновлюваних джерел і різних постачальників.

 

За матеріалом reuters.com

фото reuters.com

Поділитися: