Все буде Україна!

Мегабайти життя

Мегабайти життя

13-09-2022
Сучасний світ неможливо уявити без модних гаджетів, ноутбуків та комп’ютерів. Сьогодні своє свято відзначають комп’ютерники та програмісти. Дата 13 вересня обрана не рандомно, бо це 256 день року. Кількість цих чисел можна виразити за допомогою одного байта. Практично кожен електронний пристрій – від пульта дистанційного керування до складних промислових верстатів з програмним управлінням – свого часу пройшли через руки фахівців з програмування. Не обійшли увагою вони і гідроенергетику.

Василь Новаківський технікою зацікавився в дитинстві, в юності вів авіагурток для дітей. Професію обрав легко та швидко – став керівником групи експлуатації електронних обчислювальних машин у районному центрі. Працював там 7 років. Згодом перейшов на роботу в Укргідроенерго. За 40 років на Дністровскій ГЕС досягнень багато. Брав участь у пуску 5 та 6 гідроагрегатів, з колегами створювали програми для покращення роботи на місцях, супроводжували бухгалтерський облік, управляли мережевими системами і технологічними процесами. На початку двотисячних, коли почалась реконструкція Дністровської ГЕС - замінювали релейні системи управління агрегатами та системи регуляторів швидкості на комп’ютеризовані. Василь Новаківський, зокрема, готував алгоритми управління агрегатами. Професійний досвід допомагає Василю і у часи повномасштабної війни в Україні.

«Наша робота зараз особливо потрібна компанії. Це в рази більша  відповідальность. Ми забезпечуємо  надійну роботу обладнання, від якого залежить робота величезного підприємства», - каже Василь.

Відомо, що ефективність праці на будь-якому підприємстві залежить не тільки від  умов праці, а й від атмосфери у колективі. Коли поруч однодумці та професіонали – все легко дається.  Разом колектив  айтішників Канівської ГЕС вирішує найскладніші задачі. Рятують людей від проблем з комп’ютерами, ноутбуками та «зависання програм».

«Ми не 4 айтішники – ми одна дружня команда! Кожен з нас намагається максимально рухатись вперед, йти в ногу з прогресом та сучасними технологіями. Дехто думає, що ми тільки те й робимо, що міняємо картриджі, поправляємо кабелі та відкриваємо файли з дивними форматами. Це тільки вершина айсберга. Кожен робочий день інженера електронника починається з огляду обладнання. Тому, якщо ви нас не бачите, значить ми на відмінно виконуємо свою роботу!» - розповів Олександр Буравльов.

Вітаємо всіх, чиє життя пов’язане зі сферою комп’ютерних технологій та програмування! Ваша праця робить життя легшим та цікавішим, а ваші інноваційні технологічні розробки – змінюють світ! Бажаємо ставити високі цілі та втілювати їх в реальність, бути професіоналами своєї справи та корисними рідній Україні!

Все буде Україна!

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах FacebookTelegramTwitter.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: