Все буде Україна!

«Мене ніколи не лякали труднощі»

«Мене ніколи не лякали труднощі»

04-01-2023
Дедалі більше жінок у світі кидають виклик традиційно чоловічим заняттям. 
Сьогодні розповімо вам про Раїсу Шевченко, яка уже 12 років виконує організаційно-методичну роботу з управління охороною праці на Каскаді Київських ГЕС і ГАЕС.

Раїса Андріївна закінчила Київський інженерно-будівельний інститут за спеціальністю автоматизація і комплексна  механізація  будівництва 
У 2000 році прийшла працювати на філію Каскад Київських ГЕС і ГАЕС електромонтером в цех КТРЗ. Згодом, після проходження відповідного навчання та здачі всіх екзаменів стала провідним інженером з охорони праці, а вже з листопада 2011 року - начальником служби охорони праці.

«Мене ніколи не лякали труднощі. Коли з’явилася можливість розвитку у професійній сфері, я  розуміла, що це буде непростий шлях. Але внутрішньо була готова до тривалого навчання та підготовки до відповідних екзаменів. З впевненістю здавала непрості іспити у міністерстві, адже поставила перед собою мету до якої впевнено прямувала», - згадує Раїса Андріївна.

Жінка має повагу та авторитет серед співробітників. Під її керівництвом команда добровільно-пожежної дружини на філії  «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС» неодноразово займала призові загальнокомандні місця з пожежно-прикладного спорту невоєнізованих протипожежних формувань Вишгородського району. 

«Багато часу проводимо з колегами в робочому процесі. Сперечаємося, доводимо один одному свою думку та приймаємо компромісні рішення. Більшість моїх колег прийшли ще молодими фахівцями до нас на практику, а вже зараз працюємо пліч-о-пліч», - з посмішкою розповідає Раїса Шевченко.    

Нині Раїса Андріївна приймає участь у розробці заходів щодо запобігання професійним захворюванням, поліпшенню умов праці на станції. Також проводить вступні інструктажі з питань охорони праці працівникам з подальшим навчанням, контролем та  перевіркою знань.

Не дивлячись на таку зайнятість на роботі Раїса Андріївна ще встигає поспілкуватися зі своїми підлеглими, вислухати їх та допомогти порадою, підтримати у складну хвилину. У вільний час полюбляє проводити час з родиною, збиратися всі разом щось готувати та спілкуватися.

Пресслужба філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС»

Поділитися: