Все буде Україна!

«Ми пам’ятаємо…»: Гідроенергетики долучились до заходів, присвячених Дню пам’яті та примирення і 76-й річниці перемоги над нацизмом

«Ми пам’ятаємо…»: Гідроенергетики долучились до заходів, присвячених Дню пам’яті та примирення і 76-й річниці перемоги над нацизмом

09-05-2021
8 й 9 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення і 76-ту річницю перемоги над нацизмом. У ці дні прийнято вшановувати подвиг українського народу та його визначний внесок у перемогу в Другій світовій війні.

Колектив Укргідроенерго в усіх куточках України долучився до відзначення цих пам’ятних дат.

Напередодні пам’ятних днів  на Дністровській ГЕС вшанували подвиг переможців, ветеранів війни, учасників українського визвольного руху. Керівництво філії разом з профспілковим комітетом привітали учасників бойових дій, які є працівниками філії та подякували за мужність і героїзм. Також присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів.

@@

Гідроенергетики Середньодніпровської ГЕС разом з адміністрацією міста взяли участь у покладанні квітів до братської могили - монументу «Прометей» та вшанували хвилиною мовчання загиблих, що полягли у боротьбі за визволення України та перемогу над нацизмом у Другій світовій війні.

Також, напередодні пам’ятних днів, профспілковий комітет філії привітав гідроенергетиків старшого покоління, чиє дитинство було обпалено вогнем Другої світової війни.

«Сьогоднішнє покоління має пам’ятати про героїзм воїнів, виявлений під час Другої світової війни. Війна, яка принесла біль і страждання кожній український сім”ї...», - зазначив колишній працівник ЕТЦ Андріан Гаврилович Повар, якому у цьому році виповнився 91 рік.

Представники колективу Каховської ГЕС напередодні Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні поклали квіти до вічного вогню і вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Захід відбувся в парку Слави міста Нова Каховка.

9 травня  співробітники Кременчуцької ГЕС взяли участь в урочистостях з нагоди 76-ї річниці перемоги над нацизмом, які відбулися біля пам‘ятного знаку «Вічний вогонь. Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували пам‘ять визволителів та поклали квіти до підніжжя монументу.

Колектив Канівської ГЕС вшанував пам'ять героїв, які ціною власного життя здобули мирне майбутньє  рідної землі та своїх нащадків, та тих, хто в повоєнний час відновлював країну. Схиляючи голови, гідроенергетики поклали квіти до Меморіалу Слави. 

«Ніхто не забутий, ніщо  не забуте… Проходять роки, і все далі від нас весна 1945-го. Пам’ятати заради майбутнього…  Саме з тієї весни 9 травня є для нас датою, в якій воєдино злилися почуття неймовірної гіркоти і болю, а також безмежної радості і гордості за свій народ. Історія нас вчить, що  коли ми єдині - тоді ми непереможні», - зазначив директор Канівської ГЕС Василь Гринь.

Гідроенергетики Дністровської ГАЕС також 9 травня долучились до міського мітингу-реквієму, поклавши квіти до пам’ятного монументу міста. Хвилювався вогонь біля пам’ятного знаку, а з ним в унісон – і серця кожного, хто дякував бійцям за мирне небо сьогодення…

 

Фотогалерея

Поділитися: