Все буде Україна!

Міжвідомча комісія узгодила режим роботи дніпровських та дністровських водосховищ у серпні

Міжвідомча комісія узгодила режим роботи дніпровських та дністровських водосховищ у серпні

31-07-2019
30 липня відбулося засідання Міжвідомчої комісії по узгодженню режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ на серпень 2019 року.

Під час засідання розглянуто інформацію Укргідрометцентру щодо прогнозу водності в басейнах Дніпра та Дністра у серпні поточного року та обговорено  пропозиції учасників комісії щодо узгодження режимів роботи водосховищ.

За прогнозом Укргідрометцентру водність Дніпра біля Києва в серпні очікується в середньому 425 м3/с, або 50% від норми.

Виходячи з гідрометеорологічної і водогосподарської обстановки в басейні Дніпра, гідрологічного прогнозу на серпень, а також з метою забезпечення питною водою  населення й підтримання екологічно безпечного стану дніпровських водосховищ, Міжвідомча комісія втсновила наступний режим роботи каскаду дніпровських водосховищ в серпні:

Київське водосховище - ГЕС працює в режимі економного поступового спрацювання. Середньодобовий рівень води у водосховищі має бути в межах 102,80 - 102,70 м БС (Балтійської системи висот).

Канівське водосховище - ГЕС працює на притокових витратах. Середньодобовий рівень у верхньому б’єфі водосховища упродовж серпня має бути в межах 91,35-91,50 м БС.

Кременчуцьке водосховище - ГЕС працює у режимі поступового спрацювання. Станом на 1 вересня рівень води у водосховищі має бути в межах 80,0-80,10 м БС.

Кам’янське водосховище - ГЕС працює на притокових витратах із забезпеченням постійних попусків у нижній б’єф не менше ніж 500 м3/с. Коливання рівня води у верхньому б’єфі витримується в межах 63,8-64,0 м БС.  

Дніпровське водосховище - ГЕС працює на притокових витратах. Коливання рівня води у верхньому б’єфі допускається до 0,7 м нижче від нормального підпірного рівня  (51,4 м БС).

Каховське водосховище - ГЕС працює в режимі економного поступового спрацювання із забезпеченням екологічного попуску не менше ніж 500 м3/с. Станом на 1 вересня рівень води має бути в межах 15,50 – 15,40 м БС.

За прогнозом гідрометеорологів, водність Дністра у вхідному створі Дністровського водосховища в серпні очікується в межах 100-160 м3/с, або 50% від норми.

Для забезпечення водокористувачів на нижче розташованій українській ділянці Дністра, враховуючи приплив до Дністровського водосховища, Міжвідомча комісія рекомендує здійснювати рівномірний попуск у нижній б’єф витратами не менше 120-130 м3/с.

 

Прес-служба Укргідроенерго

Поділитися: