Все буде Україна!

На ДніпроГЕС відбулась зустріч Президента України з гендиректором МАГАТЕ

На ДніпроГЕС відбулась зустріч Президента України з гендиректором МАГАТЕ

27-03-2023
Зустріч проходила у межах робочої поїздки Володимира Зеленського до Запорізької області.

Володимир Зеленський і Рафаель Гроссі ознайомилися з наслідками російських ракетних ударів по Дніпровській гідроелектростанції, зокрема оглянули будівлю та енергетичне обладнання, які зазнали значних руйнувань.

Генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота проінформував  Президента України та Генерального директора МАГАТЕ щодо заходів, які вживаються для захисту ДніпроГЕС на випадок нових атак російського агресора, а також про перебіг аварійно-відновлювальних робіт на станції.

Окрему увагу під час зустрічі Володимир Зеленський і Рафаель Гроссі приділили ситуації на Запорізькій АЕС. Глава держави подякував генеральному директору МАГАТЕ за підтримку в питаннях, пов'язаних із гарантуванням безпеки об’єктів ядерної енергетики в Україні, а також наголосив на важливості забезпечення постійної присутності представників МАГАТЕ на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС, оскільки це важливо для гарантування ядерної безпеки.

Нагадаємо, що з початку масованих обстрілів енергосистеми понад 30 ракетних ударів було здійснено по об'єктах гідрогенерації. Сумарно втрачено більше 2000 МВт встановленої  потужності, наразі відновлено близько 500 МВт. 

За інформацією Офісу Президента

Фото: Офіс Президента

Фотогалерея

Поділитися: