Все буде Україна!

На Середньодніпровській ГЕС відпрацювали дії у разі пожежі на технологічному обладнанні

На Середньодніпровській ГЕС відпрацювали дії у разі пожежі на технологічному обладнанні

26-06-2019
25 червня на Середньодніпровській ГЕС провели тактико-спеціальні навчання.

«Головною ціллю проведення навчань є відпрацьовування практичних дій членів добровільної пожежної дружини станції, формувань цивільного захисту та чергового персоналу у разі виникнення пожежі  на технологічному обладнанні та обладнанні, яке знаходиться під напругою. Крім того, під час навчань  учасники відпрацьовують дії  щодо ліквідації наслідків пожежі передбачених планом ліквідації аварійної ситуації на підприємстві», - розповів директор Середньодніпровської ГЕС Вадим Медьєши.

За задумом навчань були відпрацьовані дії за трьома умовними варіантами аварійних ситуацій.

Перший варіант умовної пожежі: «Внаслідок розгерметизації резервного трансформатора сталося витікання мастила на пристанційний майданчик з наступним його загорянням».

Начальник зміни станції провів оповіщення керівного складу ГЕС, членів ДПД, викликав підрозділи ДСНС міста.  Оперативний черговий зустрів підрозділи ДСНС, доповів про ситуацію та видав допуск на гасіння пожежі в електроустановці. Особовий склад виконував розпорядження начальника ДПД, надавав допомогу пожежним підрозділам, що прибули на філію для гасіння пожежі.

Другий варіант умовної пожежі: «Внаслідок механічного пошкодження баку маслонапірної установки (МНУ) блоку № 1  сталося витікання мастила з його загорянням».

Для усунення витікання мастила начальник зміни гідромеханічного цеху знизив тиск у системі трубопроводів МНУ. Начальник зміни електротехнічного цеху знеструмив електродвигуни МНУ. Підрозділи ДСНС міста виконали бойове розгортання з подачею генератору піни 600 до МНУ та ліквідували пожежу. Рятувальники Дніпровського воєнізованого гірничо-рятувального загону (ДВРГЗ) наклали шину на отвір в баку МНУ для усунення витікання оливи.

Третій варіант аварійної ситуації: «На пристанційному майданчику під завал металоконструкцій потрапляє людина».

Команда ДВРГЗ проводить рятувальні роботи по визволенню із-під завалу людини. Потерпілому надано першу допомогу. Також було відпрацьовано роботу медичного поста формування цивільного захисту філії для надання першої допомоги потерпілим на пожежі та відпрацьовано роботу особового складу воєнізованої охорони під час аварійної ситуації на підприємстві.

За результатами проведених заходів було підбито підсумки. Навчальна мета була досягнута,  дії під час аварійної ситуації відпрацьовано.  Усім учасникам  ліквідації умовних  аварійних ситуацій на підприємстві вдалося досягти злагодженої роботи  завдяки оперативному та правильно скоординованому  реагуванню адміністрації та чергового персоналу філії.

Варто зазначити, що ПрАТ «Укргідроенерго» систематично здійснює заходи щодо цивільного захисту з метою реалізації державної політики, спрямованої на гарантування безпеки та захисту населення і територій.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: