Все буде Україна!

Начальник служби охорони праці Канівської ГЕС Сергій Півень: «Станція стала для мене не лише місцем роботи, а й другою домівкою»

Начальник служби охорони праці Канівської ГЕС Сергій Півень: «Станція стала для мене не лише місцем роботи, а й другою домівкою»

02-04-2021
Начальник служби охорони праці Канівської ГЕС, нагороджений нагрудним знаком «Почесний працівник «Укргідроенерго» Сергій Півень розповів про власний 27-річний досвід роботи на гідрогенеруючому підприємстві, про відповідальність та про участь у спортивних змаганнях у складі команди філії підприємства.

Після завершення навчання у Київському політехнічному інституті Сергій Півень декілька місяців працював у Каневі у сфері ЖКГ на посаді електромонтера вуличного освітлення. Свій трудовий шлях на Канівській ГЕС розпочав у липні 1994 року на посаді електрослюсаря. Згодом працював на підприємстві електромонтером релейного захисту, електромонтером високовольтних випробувань, електромонтером оперативної служби і начальником зміни електроцеху, а із 2002 року був призначений провідним інженером з охорони праці.

Наразі на підприємстві очолює службу охорони праці та відповідає за запобігання виникнення нещасних випадків та професійних захворювань на виробництві, усунення шкідливих та небезпечних виробничих факторів, контролює дотримання працівниками вимог закону та нормативно-правових актів із охорони праці, бере участь у проведенні внутрішнього аудиту охорони праці та атестації робочих місць, у розслідуванні нещасних випадків та професійних захворювань.

«Мушу констатувати, що за час роботи на підприємстві змінилося дуже багато чого. Зокрема, було реконструйоване обладнання, яке наразі сучасне, автоматизоване та безпечне, що значно зменшує так званий «людський фактор». Що стосується сфери охорони праці, то працівники на підприємстві стали більше забезпечуватися засобами індивідуального захисту, їх стали більше залучати до навчання із безпечних умов праці. Окрім цього ми постійно проводимо аналіз нещасних випадків на підприємствах енергетичного комплексу, що дозволяє нам розробляти додаткові заходи для недопущення випадків травматизму», - відзначив Сергій Вікторович.

Про власну мотивацію до забезпечення охорони праці

«Мені дуже запам’ятався  малюнок, який я побачив в одному з журналів із  охорони праці. Дитина шести років зобразила на ньому ситуацію, коли чоловік впав на землю під час виконання висотних робіт. По-дитячому була змальована кров та розбита захисна каска, але мій погляд прикував напис під малюнком: «Тату, повертайся додому живим!». Тому хочеться кожному працівнику донести до свідомості важливість виконання всіх норм охорони праці, щоб кожен розумів, що він насамперед у цьому зацікавлений», - емоційно зауважує Сергій Вікторович.

Про дозвілля на Канівській ГЕС

«Канівська ГЕС стала для мене не лише місцем роботи, а й другою домівкою, й місцем, де я прекрасно проводжу дозвілля. Майже двадцять років я був активним учасником різноманітних змагань із футболу, волейболу, шахів та входив до складу команди підприємства, яка гідно представляла Канівську ГЕС на спортивних змаганнях міського та районного рівня. Окрім цього у нас на підприємстві постійно організовували різноманітні сімейні спортивні змагання, зокрема «Мама, тато і я», у яких я із своєю родиною брав активну участь», - ділиться Сергій Вікторович.

«Варто зазначити, що керівництво підприємства, начальники підрозділів, я, відповідно до моїх посадових обов’язків, докладаємо максимум зусиль для того, щоб створити комфортні та безпечні умови праці на підприємстві в цілому, та на робочих місцях, зокрема. Це стосується й забезпечення засобами індивідуального та колективного захисту, спецодягом та спецвзуттям. Працівники, які працюють у шкідливих умовах, мають доплати, додаткову відпустку, отримують спецхарчування. Однак я завжди нагадую працівникам та представникам підрядниках організацій, які виконують роботи на території нашого підприємства: «Пам’ятайте, що вас чекають вдома ваші рідні і близькі, вони дуже хочуть, щоб ви повернулися із роботи живими і здоровими», - зазначає Сергій Півень.

 Нагадаємо, в 2019 році начальника служби з охорони праці Канівської ГЕС Сергія Півня нагороджено відзнакою «Почесний працівник Укргідроенерго».

Пресслужба Канівської ГЕС

Поділитися: