Все буде Україна!

Наглядова рада Укргідроенерго рекомендувала прийняти нову редакцію Кодексу корпоративного управління

Наглядова рада Укргідроенерго рекомендувала прийняти нову редакцію Кодексу корпоративного управління

08-02-2023
Сьогодні на засіданні Наглядова рада Укргідроенерго рекомендувала прийняти нову редакцію Кодексу корпоративного управління компанії та застосовувати його.

Розробка нової редакції Кодексу була необхідною для удосконалення механізмів корпоративного управління. У новому Кодексі значна увага була приділена питанням впровадження практик ESG (Environmental, Social and Corporate Governance). Варто зазначити,  що впровадження ESG є чітким сигналом, що компанія використовує найкращі світові практики для розвитку бізнесу, а під час прийняття рішень до уваги береться структура корпоративного управління компаній з оцінкою впливу її діяльності на екологію та громади.
Новий Кодекс розроблено з урахуванням кращих світових практик корпоративного управління, а також на основі «Кодексу корпоративного управління: ключові вимоги і рекомендації», що затверджений рішенням НКЦПФР від 12.03.2020.
Для імплементації Кодексу необхідно отримати схвалення від зборів акціонерів та впровадити низку внутрішніх нормативних актів, що мають затверджуватися наглядовою радою та виконавчим органом направлених на покращення механізмів управління та прозорості компанії.
Крім того, під час засідання було заслухано антикорупційний звіт виконавчого органу та інформацію по роботі компанії для підтримки енергосистеми України. Під час засідання був затверджений план роботи Наглядової ради на 2023 рік.

Пресслужба Укргідроенерго 

Фотогалерея

Поділитися: