Все буде Україна!

Нова Каховка – це Україна! 

Нова Каховка – це Україна! 

28-02-2023
Сьогодні, 28 лютого, новокаховчани відзначають день заснування Нової Каховки. Історія міста тісно пов’язана з будівництвом Каховської ГЕС. 

Понад 12 тисяч людей різних національностей сімдесят один рік тому з’їжджались звідусіль на мальовничий берег Дніпра будувати майбутнє: для себе і своїх нащадків. Сімдесят років новокаховчани розвивали своє місто, мріяли, любили, будували та працювали, але в одну мить все змінилось… Із перших годин повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 року, Нова Каховка та Каховська ГЕС опинились в окупації. 370 днів люди знаходяться під тиском окупантів. Місто зазнало значних руйнувань. 

Від початку окупації жителі містечка - співробітники Каховської ГЕС виконували свою роботу в надскладних умовах і до останнього не покидали робочі місця, бо усвідомлювали покладену на них відповідальність. 

Наші співробітники, ризикуючи своїм життям, виконували професійні обов’язки. Гідно пройшли водопілля навесні 2022 року, працювали на станції та підтримували обладнання в належному стані. З жовтня окупанти перестали допускати українських працівників до управління гідроелектростанцією та на її територію.

Переважна частина колективу ГЕС за цей час були вимушені залишити рідне місто. Хтось пішов боронити Україну у лавах ЗСУ і тероборони. Є і ті, хто залишився в місті - кожен з особистих причин. 

Колеги в різних куточках України тепло прийняли співробітників з Каховської ГЕС на інших станціях Укргідроенерго, надавши їм роботу і допомагаючи з житлом. Всі, хто залишився в Україні, отримує фінансову підтримку від компанії. 

Напередодні річниці заснування Нової Каховки, наші співробітники в різних містах і країнах долучились до акції підтримки міста та людей в окупації. Разом з іншими новокаховчанами нагадали всьому світу, що Нова Каховка -  це Україна!.

«Сьогодні, від імені гідроенергетиків Каховської ГЕС вітаємо Нову Каховку з річницею заснування міста. З вірою у найскоріше звільнення рідного міста, бажаю всім новокаховчанам мирного неба, міцного здоров’я, сил і непохитної віри в Перемогу. 

Тим, хто залишився в місті та завдяки кому воно живе - вистояти, витримати і зберегти найголовніше – своє життя. Всім нам - повернутись до міста, до рідного дому, обійняти рідних, друзів і разом відбудувати, відмити та відродити з руїн квітуче місто-сад. 

З вірою у найскоріше звільнення, з вірою у ЗСУ та Бога!», - говорить директор Каховської ГЕС Олег Пащенко, ледь стримуючи емоції.

«Я щиро захоплююсь вашою стійкістю та єдністю. Я хочу, щоб кожен пам’ятав, що ви не загублені і не забуті. Ми будемо підтримувати кожного, скільки буде потрібно. Нехай доля, де б ви не були, дасть вам можливість знайти дорогу додому.

Ми знаємо, що після перемоги ми все відновимо, адже впевнені, що Нова Каховка - це містечко надзвичайно сильних духом людей.

Віримо, що вже невдовзі перемога буде за нами, ми всі разом зустрінемося на нашій ГЕС у відбудованій Новій Каховці!», - звертається до новокаховчан генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Пресслужба Укргідроенерго

На фото: колектив Каховської ГЕС під час відзначення Дня Єднання 16.02.2022 р.

 

 

Поділитися: