Все буде Україна!

Обмін досвідом: Укргідроенерго відвідали польські водники

Обмін досвідом: Укргідроенерго відвідали польські водники

09-07-2019
Укргідроенерго відвідали фахівці-водники з республіки Польща на чолі з головою Державного водного господарства «Польські води» Пшемиславом Дацею.

В рамках візиту польські фахівці ознайомилися з роботою Київської ГЕС, оглянувши її основні виробничі приміщення та центральний пульт керування. У ході екскурсії головний інженер Укргідроенерго Вадим Рассовський розповів польським колегам про місце гідроенергетики в енергетичному балансі України та особливості генерації електроенергії з води.

По завершенню екскурсії відбулася презентація діяльності  Укргідроенерго, під час якої були озвучені основні виробничо-технічні показники компанії, а також  перспективні проєкти. Говорячи про розбудову генеруючих потужностей, Вадим Рассовський зазначив, що Укргідроенерго – компанія, яка динамічно розвивається, що, в свою чергу, дає підстави для визначення стратегії розвитку підприємства на тривалу перспективу.

«Укргідроенерго – найбільша гідрогенеруюча компанія України, частка якої в енергетичному балансі держави складає близько 9 відсотків. Сумарна встановлена потужність наших станцій – 5758 МВт.  Зараз ми знаходимося на стадії активної реалізації проєкту будівництва Дністровської ГАЕС, яка стане найпотужнішою в Європі. Окрім того, в наших планах – будівництво Канівської ГАЕС та Каховської ГЕС-2. Реконструкція існуючих та будівництво нових потужностей дозволить компанії вже у 2020 році вийти на показник 11,5 млрд кВт річного виробітку електроенергії», - зазначив він.

В свою чергу  голова Державного водного господарства «Польські води» Пшемислав Даца наголосив на необхідності обміну досвіду між країнами в питаннях водокористування та охорони вод великих річок.

«Україна має більше повноводних річок, ніж Польща. Втім нам надзвичайно цікавий український  досвід будівництва та експлуатації  каскаду ГЕС на Дніпрі, який ми могли б застосувати на Віслі та Одрі.  У січні 2018 року у Польщі було реалізовано реформу та впроваджено Водну  Рамкову Директиву ЄС щодо розбудови європейського принципу управління водними ресурсами. Республіка Польща вже пройшла той шлях, на початку якого знаходиться  Україна сьогодні і польський досвід в цьому плані може бути корисним українцям», - зазначив Пшемислав Даца.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: