Все буде Україна!

Оперативна інформація щодо наслідків підриву Каховської ГЕС

Оперативна інформація щодо наслідків підриву Каховської ГЕС

12-06-2023
Рівень води в районі Нікополя за даними Гідрометцентру станом на 20:00 11 червня становив 9,04 м. У звʼязку з втратами гідравлічного звʼязку з основною частиною водосховища, подальші спостереження у створі поста здійснювати неможливо. Фахівці шукають спосіб продовжити вимірювання.

▪️ Рівень води в Дніпрі на позначці Херсон за добу  знизився на 57 см і станом на 06:00 12 червня становить 3,62 м.

▪️Підрив Каховської ГЕС не вплинув на режими роботи Київської ГЕС та ГАЕС, Канівської, Кременчуцької та Середньодніпровської ГЕС.

▪️У зв’язку з різким зниженням рівня води у нижньому б’єфі Дніпровської ГЕС гідроагрегати станції працюють з обмеженням. Жодних холостих скидів води у нижній б‘єф водосховища не відбувається ще з травня.

▪️Підтопленими залишаються 32 населених пункти на правому березі р. Дніпро та 14 населених пунктів на тимчасово окупованій території.

▪️ Продовжується евакуація людей з підтоплених територій та вирішується питання забезпечення населення питною та технічною водою.

▪️Укргідроенерго та проєктний інститут працюють над проєктом зведення перемички (перекриття) Каховського водосховища і будуть готові до початку робіт одразу після деокупації регіону. Основна задача - відновлення Каховського водосховища та водопостачання постраждалих областей якнайшвидше.

Пресслужба Укргідроенерго

Більше інформації на наших сторінках у |Facebook Instagram | TwitterLinkedin | Telegram

Поділитися: