Все буде Україна!

Професійний шлях довжиною у 60 років!

Професійний шлях довжиною у 60 років!

22-05-2023
Сьогодні видатний гідроенергетик України Владислав Семенович Кучерявий відзначає 60-річчя професійної діяльності на Середньодніпровській ГЕС.

Саме у цей день, 60 років тому з бажанням осягнути нове  Владислав Кучерявий розпочав свій професійних шлях на філії..

За час його роботи старшим майстром й начальником гідромашинного цеху було подано й впроваджено понад п'ятдесят раціоналізаторських пропозицій.

Як досвідчений фахівець двічі був у закордонних відрядженнях: у В’єтнамі (1971-1972 рр.) та Афганістані (1974-1976 рр.), де брав активну участь у будівництві гідроспоруд.

Під його пильним керівництвом на посаді головного інженера Середньодніпровської ГЕС була розроблена  та впроваджена програма  реконструкції основного обладнання  станції. Також він контролював заміну робочих коліс ПЛ661-ВБ 930  на екологічно безпечні ПЛ20-В-930. За його  участі були замінені повітряні вимикачі, роз'єднувачі, трансформатори напруги, регулятори швидкості, системи збудження та керування, інше гідротехнічне обладнання.

У 2018 році Владислава Семеновича призначено на посаду заступника директора філії, яку він обіймає й донині.

Багатий досвід, працьовитість та наполегливість, а також активна життєва позиція Владислава Кучерявого допомогли йому досягти неймовірних успіхів у професійній діяльності. Його заслуги та нагороди важко перерахувати, а внесок в становлення та розбудову української гідроенергетики є просто неоціненним.

Почесне звання «Заслужений енергетик України», «Заслужений енергетик СНД», орден «За заслуги» ІІІ ступеня, орден «Знак Пошани», урядова медаль «Дружба» (В’єтнам), дві медалі ВДНГ- все це про славетного гідроенергетика Середньодніпровської ГЕС Владислава Семеновича.

Саме такі кваліфіковані фахівці створюють історію української гідроенергетики.

«Завдяки йому та його  досвіду й знанням, на станції в перші роки експлуатації  була створена потужна команда гідроенергетиків».

«Він професіонал з великої літери». «Він завжди працює на  максимум».

«Низький уклін йому, за самовіддану працю і вірність обраній справі», - саме так відгукуються гідроенергетики Середньодніпровської ГЕС про Владислава Семеновича.

Фотогалерея

Поділитися: