Все буде Україна!

Прогноз: в 2023 році у США на 6% скоротяться обсяги гідрогенерації

Прогноз: в 2023 році у США на 6% скоротяться обсяги гідрогенерації

04-10-2023
Управління енергетичної інформації (EIA) знизило свій прогноз щодо виробництва електроенергії з води в США на 6% у порівнянні з минулорічними показниками, оскільки значно нижчу генерацію на північному заході компенсує збільшення виробництва електроенергії в Каліфорнії.

Починаючи з весни, вищі за норму температури скоротили обсяги гідрогенерації на північному заході, на який припадає половина виробництва гідроелектроенергії в США, йдеться у звіті EIA.

Хоча минулої осені та зими перспективи водопостачання на північному заході США виглядали добре, високі температури в травні призвели до швидкого танення снігу, що спричинило значну втрату водних ресурсів. Через меншу кількість води Північно-Західний регіон виробив на 24% менше гідроелектроенергії в першій половині 2023 року порівняно з аналогічним періодом 2022 року. Очікується, що цього року обсяги гідрогенерації на північному заході впадуть на 19% порівняно з минулим роком.

З іншого боку, рекордні зимові опади в Каліфорнії призвели до того, що в першій половині 2023 року тут було вироблено на 94% більше гідроелектроенергії порівняно з аналогічним періодом 2022 року.

Торік на гідроенергетику припадало 6,2% від загального обсягу виробництва електроенергії в США.

У період з січня по серпень виробництво електроенергії з вугілля продовжувало падати на всіх основних енергетичних ринках США, в той час як виробництво екологічно чистої електроенергії практично не змінилося, оскільки менша швидкість вітру і менші обсяги гідрогенерації компенсували сплеск виробництва сонячної електроенергії.

Торік виробництво електроенергії з відновлюваних джерел - вітру, сонця, води, біомаси та геотермальної енергії вперше в історії перевищило виробництво електроенергії з вугілля, оскільки вугільні електростанції виводяться з експлуатації, а вітрові та сонячні електростанції розвиваються бурхливими темпами.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: NS ENERGY

Поділитися: