Все буде Україна!

Психологи Укргідроенерго допомагають співробітникам утримати психічну рівновагу

Психологи Укргідроенерго допомагають співробітникам утримати психічну рівновагу

05-01-2023
В Укргідроенерго для співробітників працює «Лінія підтримки». Вже з березня наші психологи сфокусувались на психологічній підтримці та клаліфікованій допомозі всім співробітникам та членам родин гідроенергетиків.

«Наші психологи допомагають співробітникам та їхнім рідним утримувати психічну рівновагу, заспокоюють та надають рекомендації. Найбільше люди звертаються з питань зняття стресових станів, тривоги», - розповідає психологиня компанії Валентина Драчова.

Мирослава Казимирець, яка разом із Валентиною надає психологічну підтримку гідроенергетикам зазначає, що всі звернення людей чітко розділились на три основні хвилі:

«Перша хвиля - це період дезорієнтації, страхів та панічних атак, питання виїжджати чи залишатись, складні ситуації та життя поруч, або безпосередньо місцях бойових дій та окупації. Люди, які зверталися в цей період шукали відповіді на питання, як впоратися з втратою звичного способу життя, необхідності залишити домівку, розлучитися з близькими, страхами за життя. А потім був невимовний біль Бучі, Ірпеня та Бородянки, все те, що глибоко шокувало та стало потрясінням для всіх.

Друга хвиля - коли ми всі прийняли факт життя у війні, адаптувалися до поточних умов, продовжили працювати, вчитися, жити, але постало питання чи є місце радості та можливості отримувати задоволення, відпочивати, відвідувати культурні заходи, ресторани, святкувати та в цілому дозволяти собі нормальні прояви життя тоді. Іншою категорію запитів на цьому етапі були втома від емоційного навантаження, в якому ми жили майже півроку».

За словами фахівців, третя хвиля розпочалася з початком атак на критичну інфраструктуру та першими блекаутами. Коли ми всі занурилися в суцільну темряву як зовнішню, так і внутрішню. Все те, що актуалізувало внутрішні тривоги і страхи або підняло переживання, які до того були не пропрацьовані.

Крім того, важливим напрямком роботи зі співробітниками компанії стало надання консультативної підтримки у сфері трудових відносин та соціальних питань для тих, хто перебував або продовжує  перебувають на окупованих територіях та в регіонах активних бойових дій, співробітників, які безпосередньо брали або беруть участь у захисті країни.

Психологи Укргідроенерго переконані, що емоційне благополуччя - надважливе. Тож піклування про психічне здоров’я точно не треба відкладати.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: