Все буде Україна!

Робота на перспективу: на Дністровській ГАЕС підписали договір про співпрацю з Вінницьким національним технічним університетом 

Робота на перспективу: на Дністровській ГАЕС підписали договір про співпрацю з Вінницьким національним технічним університетом 

18-04-2023
Представники кафедри «Електричних станцій та систем» – професор Вячеслав КОМАР, професор Петро ЛЕЖНЮК, доцент Владислав ЛЕСЬКО з робочим візитом відвідали Дністровську ГАЕС з метою посилення співпраці над спільними проєктами та підвищення рівня підготовки молодих фахівців, а також можливості залучення науковців у вирішенні практичних задач, які на сьогодні є в гідроенергетиці. 

Окремо йшлося про підтримку у відкритті та забезпеченні нової спеціальності 145 – «Відновлювані джерела енергії та гідроенергетика».

За результатом зустрічі за підтримки ректора ВНТУ, професора Віктора БІЛІЧЕНКА, директора філії «Дирекції з будівництва Дністровської ГАЕС» Василя СУБОТИ та головного інженера філії Анатолія ЖУКА було підписано Договір про співпрацю між ВНТУ і Дністровською ГАЕС.

Також було акцентовано увагу на потребу в кадрах на Дністровських ГАЕС та ГЕС, які продовжують свою роботи та відбудову після ракетних атак з боку рф, що завдало величезної шкоди енергетичній інфраструктурі.

Під час спілкування зазначалось і про зростання попиту на використання відновлюваних джерел енергії, включаючи гідроенергетику, і те, які вигоди принесе відкриття такої спеціальності для регіону та країни в цілому.

Василь СУБОТА наголосив, що Дністровська ГАЕС сприятиме практичній підготовці студентів під час навчання та проведення всіх видів практик. Для цього є відповідна  інфраструктура та обладнання, які допоможуть студентам закріпити теоретичні знання практичними навичками.

За матеріалами пресслужби ВНТУ

Поділитися: