Все буде Україна!

«Робота в лабораторії кропітка, але цікава»

«Робота в лабораторії кропітка, але цікава»

06-12-2022
У сучасному житті все частіше розвінчуються стереотипи, що жінка не може бути профі у «чоловічих» професіях. Яскравий цьому приклад - фахівчині в гідроенергетичній галузі. Сьогодні познайомимо вас із Інною Перегонцевою - техніком групи хіманалізу Каскаду Київських ГЕС та ГАЕС.

Інна, за  спеціальністю технолог будівельної кераміки. За плечима у жінки досвід роботи в Науково-технічному центрі Інституту колоїдної хімії та хімії води ім. А.В.Думанського та на станції ДВС в цеху хлорного господарства.

З 2020 Інна Анатоліївна працює на філії «Каскад Київських ГЕС та ГАЕС».

«Робота в лабораторії захоплююча і водночас кропітка. Ми з колегами контролюємо  якість мастил: трансформаторного, турбінного та всього маслонаповненого обладнання станцій. Наприклад, трансформаторне масло - найрозповсюдженіший рідкий діелектрик. І від його якості залежить ефективність, надійність та терміни експлуатації обладнання.

Звісно, багато залежить від атмосфери в колективі. Але в цьому плані мені пощастило. Колектив у нас чудовий», - розповідає Інна Перегонцева.

Вдома ж Інна любляча жінка та мати. Виховала двох чудових дітей, які вже давно розпочали свій власний життєвий шлях. Раніше,  у вільний час від роботи вишивала, в’язала і шила, але з початком повномасштабної війни активно долучилась до волонтерського руху.

«З березня місяця ходила плести маскувальні сітки. Потім готувала для бійців та волонтерів. Сусідка навпроти запропонувала готувати у її квартирі. На той час харчували близько сотні людей. Зараз роблю кікімори для наших захисників. Чоловік мене підтримує і допомагає. Віримо, що Перемога обов'язково буде за нами», - зазначає Інна.

Пресслужба філії «Каскад Київських ГЕС і ГАЕС»

Поділитися: