Все буде Україна!

Середньодніпровська ГЕС відзначає своє 55-річчя

Середньодніпровська ГЕС відзначає своє 55-річчя

14-12-2018
13 грудня колектив Середньодніпровської ГЕС відсвяткував 55 річчя станції. Урочистості з нагоди ювілею відбулися у приміщенні академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки м. Кам’янське.

Привітати трудовий колектив філії зі знаменною датою  - введенням в експлуатацію першого гідроагрегату далекого 1963 року, прибув генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота. Він побажав станції безаварійної роботи, а гідроенергетикам, які на ній працюють – здоров’я та достатку.

«Ми святкуємо 55 років з дня пуску першого гідроагрегату. За цю багаторічну роботу ми маємо великі досягнення. З 1996 року на усіх наших станціях ми проводимо реконструкцію і Середньодніпровська ГЕС – не виняток. З восьми гідроагрегатів тут вже реконструйовано шість. Ми збільшили їхню потужність, термін експлуатації та екологічні характеристики. До 2026 року ми завершимо цю роботу», -  підкреслив Ігор Сирота.

Після привітального слова генеральний директор Укргідроенерго за значні досягнення у роботі  вручив представникам трудового колективу філії «Середньодніпровська ГЕС» почесні нагороди.

В свою чергу директор станції Вадим Медьєши подякував працівникам філії за вірність професії та за результативну роботу.

«Цього дня я з особливою приємністю виражаю подяку кожному представникові нашого колективу. За 55 років промислової експлуатації нашою станцією вироблено 66,9 млрд. кВт-год. електроенергії. Переконаний, що ми збережемо та примножимо найкращі традиції та продовжимо працювати ефективно й  злагоджено», - зазначив він.

Головний інженер філії «Середньодніпровська ГЕС» Олександр Кучерявий зауважив, що на станції приділяють значну увагу реконструкції та модернізації існуючого обладнання.

«В 1963 році ми запустили перший гідроагрегат, після чого було побудовано ще сім. Свого часу встановлена потужність станції була 352 мегаВати. Згодом назріла необхідність реконструкції обладнання. На разі ми завершуємо її другий етап. Були замінені обмотки статора, гідротурбіни, всі системи електричного захисту та систем управління. В результаті реконструкції ми отримали чисті гідроагрегати, які дозволили нам унеможливити потрапляння масла у Дніпро. Якщо раніше встановлена потужність кожного гідроагрегату була 44 мВт., то після модернізації вона зросла на 7 мВТ. Ми отримали додатково 36 мВт до існуючих потужностей», -  акцентував головний інженер філії.

З привітальним словом до трудового колективу звернулися Герой України, голова науково-технічної ради ПрАТ «Укргідроенерго» Семен Поташник, заступник Кам’янського міського голови Валерія Гаркуша, Високопреосвященніший архієпископ Кам’янський та Царичанський Володимир, а також голова Дніпропетровської обласної профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України Євген Бусурулов. Вони побажали станції  довгої продуктивної роботи, а найкращим представникам колективу вручили почесні нагороди.

Завершилися урочистості святковим концертом від артистів академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки.

Прес-служба ПрАТ "Укргідроенерго"

Фотогалерея

Поділитися: