Все буде Україна!

«Спецодяг у гідроенергетиків має бути комфортним»

«Спецодяг у гідроенергетиків має бути комфортним»

20-01-2023
Розумні, красиві, добрі, жіночні, сміливі, турботливі, відчайдушні, енергійні, цілеспрямовані й незалежні - одні долучилися до лав ЗСУ захищати Батьківщину, інші працюють та забезпечують міцний тил й підтримку. І роблять вони це так, як уміють найкраще. Так самовіддано понад 30 років на Канівській ГЕС працює Наталія Щербина, машиніст із прання та ремонту спецодягу турбінного цеху Канівської ГЕС.

На початку своєї праці, в далекому 1992 році, молода жінка прийшла на посаду прибиральника виробничих приміщень турбінного цеху станції, а у  2011 році переведена на посаду машиніста із прання та ремонту спецодягу. І вже протягом 11 років фахівчиня вкладає всю душу й майстерність професіонально «реставруючи» та роблячи чистим і комфортним спецодяг працівників Канівської ГЕС та підрядних організацій.

«Я вдячна долі, що привела мене працювати саме на Канівську ГЕС. Приємно працювати у великому, дружньому колективі гідроенергетиків, де найбільшою цінністю є людина, - розпочала розмову Наталія Стефанівна. - 
Правда ця робота не із легких. Щоб відіпрати від бруду та масла спецівку й не пошкодити, потрібно розбиратися не тільки в тканині та режимах пральної машини, а й у сучасних пральних порошках та мати гарну фізичну форму».

Жінка розповідає, що ніколи не розуміла й не зрозуміє людей, котрі приносять підшити чи залатати свій спецодяг й говорять: «Та як-небудь залатай і все»,  «Підший «на око», щоб трішки зменшився розмір». «Як-небудь – це не до мене!» Адже ремонт одягу це, як реставрація. Тут не можна просто накласти латочки чи як-небудь підшити, а потрібно професійно змоделювати, викроїти та зшити. Тому шиє з любов’ю, вкладає душу й застосовую професійні знання та навички швачки, щоб зробити спецодяг водночас і комфортним, і красивим. Завжди ретельно підбирає нитки та тканину відповідної текстури, кольору й розміру для латочок.

«Наші колеги жінки – особливі. Вони берегині роду, сильні та водночас ніжні, підтримають, порадять і завжди допоможуть у скрутну хвилину. Сам не раз дивувався коли бачив, як Наталія, така тендітна й невеличкого росту, вправно дістає з пральної машини та розвішує виправний спецодяг. Впевнений, що ніхто і ніщо не зламає наших українських жінок!» – долучається до розмови гідроенергетик Сергій.

Пресслужба Канівської ГЕС

Поділитися: