Все буде Україна!

У Папуа-Новій Гвінеї планується введення в експлуатацію гідроелектростанції Байме

У Папуа-Новій Гвінеї планується введення в експлуатацію гідроелектростанції Байме

27-03-2023
Гідроенергетичний проєкт Байме, потужністю 11,6 МВт у провінції Моробе в Папуа-Новій Гвінеї планується ввести в експлуатацію найближчим часом.

Як  повідомляє Waterpowermagazine,  проєкт, який зможе щорічно виробляти 81 ГВт-год електроенергії, є частиною п'ятнадцятирічного плану розвитку енергетики Папуа-Нової Гвінеї (2016-2031 рр.), що має на меті замінити виробництво енергії з викопних видів палива відновлювальною енергетикою.

Об'єкт забезпечуватиме електроенергією домогосподарства та підприємства, розширюючи доступ до електроенергії в провінціях Моробе, Маданг та Хайлендс.  Проєкт вже створив можливості для працевлаштування та розвитку технічного потенціалу для багатьох мешканців Папуа-Нової Гвінеї на етапах проєктування та реалізації.

Станція складається з бетонної греблі, з'єднаної з водосховищем склопластиковим трубопроводом низького тиску довжиною 5 км. Від водосховища до наземної електростанції веде сталева труба довжиною 3 км. На електростанції встановлено дві турбіни Пелтона встановленою потужністю 5,8 МВт кожна.

Компанія SMEC, яка постійно працює над проєктом з 2014 року, спочатку була призначена для проведення попереднього техніко-економічного обґрунтування та концептуального проєктування. З того часу SMEC розробила детальне техніко-економічне обґрунтування, оцінку впливу на навколишнє середовище та соціальну сферу, робочий проєкт, провела тендери та обрала підрядника. Під час будівництва SMEC була призначена Агентством з фінансування проєкту в якості Незалежного технічного експерта.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: SMEC

Поділитися: