Все буде Україна!

У світі та Україні тривають 16 днів активності проти гендерно зумовленого насильства

У світі та Україні тривають 16 днів активності проти гендерно зумовленого насильства

26-11-2022
З початку вторгнення російського агресора на територію України, тема війни значною мірою зі зрозумілих причин, дещо змінила інформаційний простір. Але те, що фокус уваги змістився, не означає нівелювання нагальних питань. Зокрема, нікуди не поділася проблема домашнього насильства, з якою досить активно борються в суспільстві.

Укргідроенерго продовжує підтримувати ініціативи щодо реалізації гендерно чутливих політик та протидії гендерно зумовленому насильству. Курс на гендерну рівність компанія бере передусім для того, щоб дбати про власних працівниць і працівників. Так в компанії  продовжується цикл тренінгів в рамках Проєкту енергетичної безпеки ініційованих Наглядовою радою.

Під час чергового тренінгу співробітників компанії ознайомили з основними поняттями, що належать до гендерної дискримінації, нормативно-правовим регулюванням питань, пов'язаних із насильством з урахуванням українського та міжнародного досвіду. 

«Коли ми чуємо слово «насильство», у нас відразу виникає асоціація про застосування фізичної сили. Хоча не у всіх випадках це так. Адже окрім фізичного виокремлюють і інші поняття насильства. І про такі речі важливо говорити», - наголосила експертка з гендерних питань USAID Юлія Галустян та закликала усіх долучитись до акції «16 днів проти насильства», яка стартувала 25 листопада.

Окремо під час тренінгу зупинились і на понятті мобінгу та харасменту.

«Говорячи про трудові відносини, здається що вони дуже обмежені. Проте, і в трудових відносинах, на жаль, мають місце прояви насильства. Це і є мобінг. Для прикладу, у багатьох міжнародних компаніях перед влаштуванням на роботу, кожен потенційний співробітник проходить курси та тести з етики поведінки. У цьому плані у них є чому повчитись. Адже в Україні увагу цьому питанню приділяють далеко не всі роботодавці. Хоча, варто відзначити, що в Укргідроенерго дотримання гендерної рівності - одне з першочергових завдань. Адже, тут розуміються що успіх будь-якої компанії починається зі створення комфортних умов для реалізації сильних сторін кожного співробітника», - зазначила Юлія Галустян. 

Пресслужба Укргідроенерго
 

Поділитися: